‘Valencians al món’ visita Munic, la ciutat més rica d’Alemanya

a punt

Dimecres a les 22 hores

Aquest dimecres 27 d’abril a les 22 hores, en À Punt, Valencians al món ens descobreix els secrets d’una de les ciutats més llegendàries d’Alemanya. La reportera Cristina Orts visita Munic i ens mostra el patrimoni artístic, les anècdotes lligades al nazisme i les històries personals dels nostres valencians.

Pepe, de Santa Pola, fa tres anys que viu a Munic, però dotze a Alemanya. Amb ell descobrirem el passat nazi de la ciutat, designada per Hitler com la capital del moviment. Pepe ens obrirà les portes de sa casa, on ens explicarà que col·labora en el programa d’À Punt Ràdio Podríem fer-ho millor. També visitarem una botiga d’indumentària tradicional, on ens provarem els típics vestits bavaresos, i jugarem a l’icestock, un esport molt practicat al sud d’Alemanya, a Suïssa i Àustria, i que recorda al cúrling.

Marta, de Monòver, fa tres anys que viu a Munic. Amb aquesta solista de flautí degustarem un esmorzar bavarés, que consisteix en salsitxa bullida i cervesa. Marta ens mostrarà la seua residència i ens interpretarà el pasdoble Monòver. Ens presentarà una altra Marta que resulta que també és de Monòver i que amb ella anirem a la gran plaça on es celebra l’Oktoberfest.

Rosen, de Massalavés, fa deu anys que viu a Munic. Amb aquest aficionat a les motos veurem el riu de la ciutat i el llac Eibsee, un dels més bonics de Baviera. Amb Rosen prepararem una paella a la casa de Toni, de Cullera, que fa deu anys que viu a Munic. Amb ells anirem al festival de la cervesa, una mena d’Oktoberfest xicotet.

Jordi, d’Alcoi, fa onze anys que viu a Munic. Amb aquest guia turístic visitarem la plaça central de la ciutat i la Residenz, el palau reial de Baviera. També anirem fins a Neuschwanstein, el palau del rei boig Lluís II, veurem la Ciutat Olímpica i tastarem cervesa a la cerveseria més famosa de la ciutat.

Óscar, d’Enguera, fa set anys que viu a Munic. Amb aquest director de corals visitarem el Mercat Central, on veurem el preu de la clementina valenciana. També amb ell anirem fins a Dachau, el camp de concentració, on ens emocionarem amb les històries dels presoners que van passar per allí.   

Segons una comparació entre les cinquanta ciutats més grans d’Alemanya, Munic és la ciutat que té la millor qualitat de vida i més benestar econòmic. La capital bavaresa és la ciutat amb més èxit econòmic d’Alemanya, seguida de Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf i Magúncia.

Valencians al món s’ha adaptat als temps covid-19, tot respectant les normes de cada país i reflectint com viuen els valencians en les diverses destinacions.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.