23J: El PP guanya en la Comunitat i summa majoria absoluta amb Vox al 50% escrutat

elecciones generales 23J
FOTO: PAU TINEO/INFOTURIA.

Dels 33 escons en joc ha obtingut 13

El PP ha guanyat les eleccions generals d’aquest 23J en la Comunitat Valenciana, on dels 33 escons en joc ha obtingut 13 (són 5 més que fa quatre anys), que sumats als 5 que aconsegueix Vox (dos menys que en 2019), sumen majoria absoluta, quan s’emporta escrutat el 50,50%.

En l’esquerra, els socialistes incrementen representació en aconseguir 12 escons (pugen dos) i Compromís-Sumar aconsegueix tres escons (dos menys que els que van aconseguir Compromís (1) i Podem (4) en 2019, quan van concórrer per separat), amb el que aquest bloc suma 15 diputats, dos menys que la majoria absoluta.

El PP se situa de nou com a força hegemònica en la Comunitat Valenciana, com va ocórrer en les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig, quan va donar la bolcada en la Generalitat i en les tres capitals de província, mentre que els socialistes, malgrat pujar, tornen a ser segona força, com fa huit setmanes.

Vox -quarta força en les autonòmiques i tercera en les generals de 2019- se situa en tercer lloc en aquests comicis, mentre que el quart lloc és per a Compromís-Sumar.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà