L’Eliana acull 20 estudiants europeus del Programa Erasmus +

ERASMUS L'ELIANA camp de turia

Provenen d’Itàlia, Grècia, Polònia i Letònia, on viatjaran alumnes elianers pròximament

Cinc alumnes italians, quatre letons, cinc polonesos i sis grecs, acompanyats de huit dels seus professors, passen esta setmana a l’Eliana, vivint amb famílies de la localitat i assistint a un fum d’activitats per a conèixer la nostra realitat.

L’IES l’Eliana forma part del programa Erasmus+ que, a través de l’intercanvi d’estudiants, té com a objectius la cooperació entre països i la formació dels jóvens en termes de convivència i respecte.

Durant la setmana els estudiants tenen activitats molt variades. Per exemple, faran visites guiades tant pel nostre poble com per la València medieval o el llit del Turia. Per tal de conéixer la realitat sòcioeconòmica voran el treball dels artistes fallers, empreses hortofructícoles, el Mercat Central o els arrossars de l’Albufera. Han de treballar també en la redacció de textos, vocabularis i produccions audiovisuals. Dissabte, sens dubte, se n’aniran de l’Eliana amb un bon coneixement de la gastronomia local.  

En març d’enguany cinc alumnes elianers viatjaran a Itàlia. En octubre aniran a Letònia quatre estudiants. En 2020, en febrer, visitaran Polònia cinc alumnes i en seran sis els qui vagen a Grècia en abril. Tots sempre acompanyats per dos professors en cada estada.

La regidora d’Educació i Infància, Eva Santafé, ha destacat la importància d’este projecte “pel que té d’integrador i perquè promou la convivència i coneixement del patrimoni cultural europeu”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà