L’Eliana apagarà les llums en l’Hora del Planeta

L’ajuntament tracta així de conscienciar sobre el canvi climàtic 

L’ajuntament de l’Eliana està lligat, des de fa anys, a l’Hora del Planeta i este dissabte, de 20:30 a 21:30 hores apagarà les llums de la casa consistorial i carrers dels voltants: plaça del País Valencià, carrer Santa Teresa, carrer Palau, carrer Puríssima i primers trams del carrer Verge del Carme i del carrer del Molí. Així figura ja en la pàgina oficial de l’organització WWF.

La ciutadania pot sumar-se apagant les llums de les seues cases o negocis i acceptant realitzar algun dels reptes plantejats a la web www.horadelplaneta.es com ara el “Dia sense plàstic”, “Dia sense carn” o “Dia sense emissions”.

L’ajuntament també vol ver extensiva esta iniciativa al concert que a eixes hores tindra lloc a l’església dins del festival “Cinc segles de música”. Es tracta de música medieval, de l’època d’Alfons X el Savi, i s’ambientarà amb la il·luminació de ciris.

És un gest simbòlic però l’any passat ja hi participaren milers de ciutats de 188 països arreu del món. La realitat és que estem vivint una època en la qual s’encadenen els anys més càlids de la història amb llargs períodes de sequera i fenòmens meteorològics extrems.

L’Hora del Planeta demana la unió de ciutadans, ajuntaments, grups polítics, empreses i organitzacions per a fer un món més respectuós amb la natura i aconseguir  “canviar el canvi climàtic”.

El gest, que va nàixer al 2007, consistix a apagar la llum de les llars, els negocis, edificis i monuments emblemàtics durant una hora però també a conscienciar els ciutadans i promoure el seguiment.

És una oportunitat de mostrar la voluntat de defendre el Planeta, promovent estils de vida sostenibles, fomentant el desenvolupament renovable, conservant els boscos, els mars i els recursos naturals.


Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà