Comença la vacunació de grans dependents a l’Eliana

l'Eliana EPA vacunación

Els majors de 87 anys també seran immunitzats esta setmana

La Zona Bàsica de Salut de l’Eliana ha informat que aquest passat diumenge va finalitzar la vacunació de majors de 90 anys i, per tant, seguint l’estratègia dissenyada pel Ministeri de Sanitat, el procés continuarà aquesta setmana amb les 60 persones de la localitat considerades com a grans dependents, de graus 2 i 3 segons la Llei de Dependència.

La vacunació enfront de la COVID-19 també continuarà en els pròxims dies amb els majors de 80 anys. En concret, aquest grup d’edat, s’iniciarà amb 192 veïns de 87, 88 i 89 anys. Ambdós grups de població rebran la vacuna de Pfizer-comirnaty.

El Centre de Salut està vacunant al dia entre 50 i 60 pacients, en el punt de vacunació de referència que es troba al Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA), en horari de matins i mantenint en tot moment les mesures preventives. Pel que fa als ciutadans que presenten mobilitat limitada, un equip format per un metge i una infermera es desplaça fins als seus domicilis. En tot cas, tots els pacients han de romandre mínim 15 minuts en observació per si apareguera alguna reacció adversa després de rebre la vacuna.

Actualment, els usuaris de residències, personal sanitari i sociosanitari i majors de 90 de l’Eliana estan ja inoculats amb la primera dosi. A aquests grups s’afegeix la immunització d’11 agents de la Policia Local i li seguirà pròximament la resta de la plantilla. En aquest punt, la Conselleria de Sanitat ha informat que rebran la dosi de la vacuna els professionals nascuts l’any 1966 o posterior fins als nascuts i nascudes l’any 2003, ja que s’empra la vacuna de AstraZeneca, que està recomanada per a les persones d’entre 18 i 55 anys. A les persones majors de 55 anys se’ls vacunarà quan els corresponga pel seu grup d’edat.

Com en altres ocasions, la ciutadania major de 80 que disposa de SIP en aquesta zona de salut rebrà una cridada telefònica per a donar-li cita o acudir al domicili. La població d’aquesta franja d’edat amb bona mobilitat i desplaçats a l’Eliana hauran d’acudir als seus centres quan els criden. Aquells amb problemes de mobilitat no assignats en la localitat poden obtindre un SIP de desplaçament provisional en el 96 271 84 40.

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha agraït al personal sanitari l’enorme esforç que està realitzant per a immunitzar a la població i ha instat al veïnat a no baixar la guàrdia davant l’arribada de la vacunació massiva, prevista a partir del pròxim mes d’abril.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà