Banner papereria Ruiz

L’Eliana dissenya el I Pla Municipal d’inclusió i cohesió social

calles l'Eliana

També es crearà un Consell local amb l’objectiu d’erradicar les desigualtats al municipi

La Regidoria de Polítiques Socials de l’Ajuntament de l’Eliana ha iniciat un nou projecte d’innovació amb l’objectiu d’impulsar polítiques de proximitat que donen resposta a les necessitats i interessos reals de la població, a través del disseny i redacció del seu I Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social i la posterior creació d’un Consell local participatiu.

El Pla s’impulsarà, així mateix, a través d’un procés de participació i suposarà una eina de planificació i gestió amb la finalitat de reduir els factors de desigualtat social, promoure l’autonomia de les persones i col·lectius vulnerables i fomentar la cohesió social a partir de l’enfortiment dels llaços familiars i comunitaris, el sentiment de pertinença a la col•lectivitat i el territori.

Per a aconseguir tots aquests objectius, l’estudi incorporarà indicadors d’avaluació i realitzarà un seguiment de la seua execució i aplicació el propi Consell Municipal, que estarà compost per representants locals i de la societat civil, així com persones expertes.

Tal com ha explicat l’edil de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, aquesta iniciativa generarà un nou marc de referència en el municipi, on el benestar dels elianers serà l’objectiu principal. “Amb ell buscarem conscienciar sobre la situació de desigualtat i risc d’exclusió d’una part important de la nostra societat i de la necessitat d’implementar polítiques públiques inclusives orientades a la seua erradicació”, ha afegit.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.