La Biblioteca de l’Eliana acull al juliol tallers de ciència i tecnologia per a la joventut

visites escolars l'eliana

Els i les escolars han visitat durant juny el centre per a conéixer, entre altres, l’obra de la bibliotecària i lexicògrafa Maria Moliner

Arriba el mes de juliol i amb les vacances escolars la Biblioteca Municipal de l’Eliana es prepara per a oferir un temps d’oci saludable i moltes lectures amb les quals omplir aquests dies d’espaiament per a totes les edats.

Així, dirigit a la població jove ha iniciat ja els tallers d’oci gratuïts de ‘Experiments científics’, a càrrec d’Ana Canet, per a edats compreses entre els 9 i els 14 anys i que s’està desenvolupant en dues jornades, aquest dilluns i hui dimecres al matí. Per part seua, per als majors de 12 anys impartirà el dilluns 12 i el dimecres 14 el taller d’‘Introducció al disseny i impressió 3D’, per a aprendre a utilitzar la impressora del centre. Totes dues activitats formen part d’un programa més ampli de l’àrea de Joventut, que inclou formació en YouTube, fotografia, ball i arts escèniques.

A més, la Biblioteca ha fet balanç de les activitats de foment lector que ha celebrat al juny, després de la reobertura de les sales infantil i juvenil, com els contacontes o les visites escolars. En les visites de l’alumnat de CEIP El Garbí i l’Olivera els més menuts i menudes van poder conéixer el funcionament del carnet lector, com buscar en el Catàleg eBiblio, així com l’organització de la Biblioteca. Tots ells van poder conéixer la secció de referència, en desús en els últims temps per l’arribada d’internet. En ella es va realitzar un esment especial a la figura i obra de Maria Moliner, l’any en el qual es compleixen el 40 aniversari de la mort d’aquesta bibliotecària i lexicògrafa que tant va fer per la llengua i per les biblioteques i que tan poc reconeixement va rebre en vida.

El regidor de Biblioteca, Jorge Pérez Comeche, ha recordat que aquest ha sigut un any complicat que s’ha superat amb èxit amb l’esforç de tots i totes, però encara així l’hàbit lector entre els i les elianeres no ha flaquejat. “L’àmplia oferta lectora continuarà durant l’estiu amb totes les mesures de seguretat”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà