Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

L’Eliana amplia la seua xarxa wifi i millora l’existent

Vista aerea de l'Eliana

WiFiEliana és un servei lliure i gratuït amb accessos en diferents punts del municipi

L’àrea de Modernització de l’Ajuntament de l’Eliana ha ampliat recentment la xarxa pública de wifi amb nous punts d’accés repartits pel municipi i que sumen ja un total de 11. A més, també ha millorat la xarxa existent i ha habilitat el nou portal lelianasmart.es/wifi, que recull des dels mapes amb les zones d’accés i cobertura fins a un tutorial molt senzill amb els passos a seguir per a accedir al servei.

Així, les zones de cobertura wifi a l’Eliana es troben ara al Poliesportiu, el parc de Les Taules, les places d’Europa i Lluís Escrivà (Campés Baix), l’edifici de l’Ajuntament i el seu entorn, el Centre Sociocultural, la pèrgola del parc en el passeig Secondo Baldín, la font del mateix enclavament en el passeig Rafa Prats, el Centre de Formació de Persones Adultes (EPA), la Biblioteca i la parada de metro de l’Eliana.

Per a donar-se d’alta en el servei WiFiEliana la ciutadania ha de comptar amb una identificació d’accés formada pel telèfon i una clau generada automàticament. Per a registrar-se deurà primer connectar-se a la xarxa, introduir el número de telèfon i acceptar els termes. A continuació, les persones usuàries rebran un SMS amb la contrasenya, que serà vàlida per sempre. A partir d’aqueix moment solament haurà d’introduir l’usuari (número de telèfon) i la contrasenya. No obstant això, la pròpia web ha habilitat un tutorial d’accés i registre per a facilitar el procés.

L’Ajuntament està treballant per a implementar millores constants en el servei i per a ser inclòs en el servei wifi de la Unió Europea WIFI4EU que permetrà ampliar les zones de cobertura a altres parts del municipi. La iniciativa WiFi4EU promou el lliure accés de la ciutadania a la connectivitat wifi en espais públics com a parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de municipis de tota Europa.

Tal com ha explicat l’edil de Modernització, Jorge Pérez Comeche, l’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar i facilitar l’ús segur i de qualitat de les noves tecnologies, tant a nivell formatiu com tecnològic, fomentant la democratització de l’accés a la Xarxa.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà