L’Eliana, ciutat amigable amb les persones majors

l'eliana majors

L’Ajuntament ha organitzat durant 2021 un total de 30 activitats en les quals han participat més de 3.200 persones

L’Eliana és ja oficialment una ciutat que reconeix la diversitat de les persones majors, respecta les seues opcions de forma de vida, promou una cultura d’inclusió i respon a les seues preferències relacionades amb l’envelliment actiu. Així ho ha ratificat recentment el Ple de l’Ajuntament després de l’adhesió el passat 2021 a la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors, un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) com a resposta al ràpid envelliment de la població.

I és que l’objectiu de l’àrea de Persones Majors és connectar amb altres experiències municipals de tot el món i compartir la visió de fer de l’Eliana un lloc millor on envellir. Tot això dissenyant i organitzant polítiques, serveis i estructures que els permeta viure dignament, gaudir d’una bona salut i continuar participant en la societat de manera plena i activa.

En aquest sentit, el Consistori ha impulsat durant l’any passat una trentena d’activitats d’oci cultural, mediambiental i d’estimulació cognitiva, així com accions de formació, tallers i conferències de temàtiques d’interés per a aquest col·lectiu en el qual han participat un total de 3.242 persones. Entre altres, destaquen les celebracions entorn del Dia Mundial de les Persones Majors amb la primera Fira Gent Gran i activitats de dinamització en el centre de dia, les residències i la Llar del Jubilat de la localitat durant el mes d’octubre. A més, l’àrea està treballant en l’elaboració d’un Pla Local d’Envelliment Actiu i Saludable (PLEAS), comptant amb la participació de l’Assemblea de Persones Majors.

L’edil, Eva Santafé, ha recordat que l’objectiu és “millorar el nostre entorn i serveis incorporant aquesta perspectiva a la planificació municipal de manera transversal per a atendre aquest sector de la població cada vegada més nombrós i que ha sigut molt castigat durant la pandèmia”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà