L’Eliana signa un protocol amb l’Agència Valenciana Antifrau per a previndre la corrupció

Firma AVAF

L’Ajuntament posarà en marxa les bústies de denúncia i un Pla d’Integritat Pública

L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, i el director de l’Agència Valenciana Antifrau (AVAF), Joan Llinares, han signat aquest matí un protocol de col·laboració que ajudarà a impulsar el Pla d’Integritat en el qual està treballant la Regidoria de Transparència i Bon Govern. L’Eliana es converteix així en el segon municipi de la Comunitat Valenciana, després de la ciutat de València, en ratificar aquest tipus d’acord consolidant el seu Ajuntament com una de les institucions més sòlides del municipalisme espanyol en l’àmbit de bon govern.

Dins de les línies generals del Pla d’Integritat es contempla la posada en marxa de bústies de denúncia tant interns com externs donant compliment d’aquesta manera a l’exigència de la Directiva Europea 1937/2019 de protecció de les persones que informen sobre infraccions del Dret de la Unió, més coneguda com a Directiva Whistleblowers.

El Consistori habilitarà com a canal extern de denúncies la bústia de denúncies de AVAF que estarà visible en la pàgina web municipal; una bústia que garanteix la confidencialitat de les persones denunciants, així com la possibilitat de realitzar les denúncies de manera anònima.

La col·laboració entre les dues institucions també s’estendrà a altres accions i activitats com les de caràcter formatiu on el personal municipal rebrà formació en aspectes relacionats amb el foment de l’ètica i integritat pública, així com la prevenció i detecció de situacions constitutives de frau i corrupció.

Així mateix des de l’Agència s’oferirà assessorament i suport per a l’elaboració del pla de mesures antifrau necessari per a poder optar als fons europeus Next Generation com recull l’Ordre Ministerial 1030/2021 per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El director de l’Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares, ha declarat que “és positiu veure com cada dia més ajuntaments i institucions comencen a dotar-se d’instruments per a lluitar contra el frau i la corrupció i el fan no sols amb mesures reactives com poden ser els canals de denúncia, sinó també des de la prevenció amb accions formatives i de conscienciació”.

Per part seua, Torrent ha agraït a tot l’equip jurídic el seu acolliment i ha destacat el ferm compromís de l’Eliana amb l’elaboració del Pla d’Integritat Pública que, si bé implica esforç i actuacions de millora contínua, serà molt positiu per a càrrecs electes, directius públics, personal empleat i per a la ciutadania en general. “Amb la seua aplicació forjarem una administració local que garantisca els principis de planificació, direcció per objectius i control de la gestió, avaluació de resultats de les polítiques i serveis públics o la seua eficàcia en el compliment d’aquests”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà