L’art de carrer torna a inundar l’Eliana

La Mostra d’Arts de Carrer es va celebrar el passat cap de setmana amb espectacles de circ, clown o teatre

Els carrers del centre de l’Eliana varen acollir, de nou, aquest passat cap de setmana la tradicional Mostra d’Arts de Carrer de l’Eliana (MARCEL) omplint-los una altra vegada de creativitat, art, improvisació, humor, foc, gestualitat, dansa, acrobàcies i tota l’essència del teatre més pròxim.

En una sexta edició que ha recuperat el seu format habitual, després de dos anys sense sons, aplaudiments, riures i crits, per fi els espectadors han pogut tornar a gaudir d’una selecció de les millors companyies nacionals amb propostes de teatre més clàssic, visual, clown, acrobàcies, malabars, pirotècnia, xanques, poesia o gegants.

La MARCEL va arrancar amb l’Off el divendres 13 de la mà de les companyies locals Teatreliana i APLAE (Associació per les Arts Escèniques de l’Eliana), que van portar a escena una aposta poètica amb Jesús Ge ‘Todo lo sonoro, oro’ i una proposta familiar de clown gestual ‘El viaje del amor’, respectivament.

El dissabte la jornada va acollir a la vesprada a ‘Aquiles’ un espectacle itinerant d’enorme impacte visual de la FAM que va recórrer els carrers del centre amb un gegant de 5 metres d’alt i 800 quilos de pes i ‘Potted’, una proposta de malabars de la companyia alacantina La Trócola Circ.

Ja entrada la nit va ser el torn de la percussió i la pirotècnia amb ‘Les tambours de feu’ dels bascos Deabru Beltzak, gràcies als quals Aker, el diable de l’aquelarre va deambular per l’Eliana i el clown extrem en clau d’humor amb ‘Glubs’ de Yllana, en el qual uns desorientats mariners busquen arribar a port.

El matí del diumenge va iniciar amb l’estrena de l’espectacle itinerant de clown provocatiu ‘Grands’ de la companyia Xa Teatre que va fer gaudir a grans i menuts i ‘El desastre continua’, una posada en escena de l’internacional Nanny Cogorno on les persones assistents van admirar les tècniques del circ més tradicional.

L’última vesprada va estar reservada per al públic infantil amb una combinació de cançons, jocs i acrobàcies sobre xanques amb ‘Corral kaos’ de la valenciana Produccions Scura i va tancar aquesta edició 2022 ‘Karpaty’ de la Troupe Malabo, un espectacle de teatre circ familiar inspirat en un tradicional circ rus.

L’alcalde, Salva Torrent, s’ha mostrat molt orgullós per la qualitat artística de tots els espectacles d’aquesta sisena edició: “Una vegada més la MARCEL ha sigut un èxit de públic i ha omplert els carrers del nostre municipi de creativitat, art i humor”, ha recalcat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà