La reforma integral de la biblioteca de l’Eliana veurà la llum al maig de 2023

Les obres d’ampliació de l’edifici avancen a bon ritme

Les obres de reforma de la biblioteca, en les quals l’Ajuntament ha invertit més d’1.600.000 euros, van arrancar el passat mes de maig i continuen a bon ritme. Així ho ha pogut constatar l’alcalde, Salva Torrent, al costat de la regidora Marta Andrés i tècnics municipals en la seua recent visita a l’emblemàtic edifici que està patint una transformació integral i que suposarà la modernització i l’ampliació de les seues instal·lacions.

L’equitat residencial i la inclusivitat són dos dels principis rectors que guien el nou projecte municipal, que rehabilitarà els 1.129 metres quadrats construïts i s’amplia en altura fins a aconseguir els 1.665 metres quadrats en el seu conjunt. Es crearà una àrea d’estudi de lliure accés independent en la planta alta de 446 m², adequada tant per al treball en grup, com per a l’individual, i dotada de tota mena d’equips informàtics. El futur equipament, que continuarà albergant el Espai Jove, també crearà aules per a cursos i tallers, una sala polivalent, a més de noves zones verdes i d’esplai.

bilioteca de eliana

Les actuacions, que està previst que finalitzen al maig de 2023, dotaran a la biblioteca d’espais específics ampliats destinats a gestió, zona infantil i hemeroteca. També modernitzaran la sala de lectura i préstec de llibres i material audiovisual, i s’ampliarà la dotació d’equips informàtics de lliure accés.

Des del punt de vista bioclimàtic, es preveu la rehabilitació energètica de tots els espais. L’envolupant tèrmica serà de gran capacitat aïllant i la il·luminació natural serà present en tot l’edifici. S’implantaran jardins verticals, cobertes enjardinades, jardineres corregudes i panells fotovoltaics. Tot això en favor d’una millor habitabilitat, equilibrant les emissions de CO2 i donant compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Fins ara, les principals actuacions realitzades han sigut demolicions parcials de coberta, tabiquería, estructura, instal·lacions, acabats, etc.; xarxa de sanejament i reparacions i reforços estructurals. Tot per a adaptar la biblioteca als nous temps però sense perdre les qualitats que li caracteritzaven.

Torren, ha afirmat que la biblioteca serà un referent per a tota la Comunitat Valenciana mostrat així la seua satisfacció amb el bon ritme de les obres: “Si tot segueix així al maig del 23 la biblioteca serà una realitat ”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà