À Punt

Manuel Sanchis Guarner ja té una avinguda al poliesportiu de l’Eliana

AvingudaManuelSanchisGuarner

L’acte s’ha desenvolupat dins de la Setmana de les Lletres Valencianes

L’Ajuntament, a instàncies del Centre d’Estudis Locals (CEL), ha modificat la denominació de l’avinguda del poliesportiu per la de Manuel Sanchis Guarner. A l’acte d’inauguració, que es va celebrar ahir dins de la Setmana de les Lletres Valencianes, li va seguir la presentació de l’obra del literat a càrrec d’Abelard Saragossà, acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Sanchis Guarner va ser un filòleg valencià que va dedicar la seua obra principalment a estudiar la llengua, història i literatura popular valenciana. Autor d’obres essencials com La llengua dels valencians (1933) o Gramàtica valenciana (1950), entre altres, va ser un dels encarregats de signar Les normes de Castelló i va participar en la redacció del Diccionari català-valencià-balear. Sanchis Guarner és considerat el pare de la filologia moderna.

A més d’homenatjar la seua figura, enguany, la Setmana de les Lletres Valencianes està dedicada a l’obra de Joan Fuster. Per a reconéixer a aquest autor valencià en el centenari del seu naixement, el CEL en col·laboració amb l’Ajuntament ha organitzat la lectura pública dels seus textos aquest dissabte, o l’exposició ‘Joan Fuster: una vida il·lustrada’, que s’inaugurarà dimarts que ve en el Centre de Formació de Persones Adultes.

L’alcalde Salva Torrent s’ha mostrat molt satisfet amb la decisió del ple d’acceptar el canvi de nom d’una via que uneix dos centres educatius i el poliesportiu.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.