L’Eliana aprova el Pla Municipal davant el risc d’inundacions

La sessió plenària també ha tirat avant una modificació de crèdits per valor de més d’un milió d’euros

El ple de l’Ajuntament de l’Eliana s’ha reunit en sessió ordinària per a abordar diferents punts importants per al municipi. Així s’ha aprovat per unanimitat (PSPV, PP, Compromís i Vox) el Pla Municipal davant el risc d’inundacions de l’Eliana. Ha sigut el primer pas per al projecte, que ara passa a fase provisional i a exposició pública. La ciutadania compta amb 20 dies per a realitzar reclamacions o suggeriments i posteriorment podrà aprovar-se de manera definitiva perquè existisca en el municipi una línia d’actuació en cas de necessitat.

A més, la modificació del crèdit de més d’un milió d’euros ha tirat avant amb els vots a favor de PSPV i PP; l’abstenció de VOX i el vot en contra de Compromís. Això significa que es disposarà de 1٫035٫327 € per a abordar qüestions tan importants com l’accessibilitat en la via pública, la renovació de voreres, implantació de nou arbrat, reposició il·luminat públic, millores en seguretat viària, voreres, la bassa de tempestes en Vistahermosa i Colònia del Carmen o la rehabilitació de la piscina municipal i el cinema d’estiu, entre moltes altres.

Cal destacar que el PSPV va aconseguir el suport del PP amb la condició d’eliminar dues partides que al principi també estaven incloses en la modificació de crèdit. Finalment, per petició del Partit Popular, va haver de retirar-se la partida dedicada a comunicació institucional i a activitats de cultura festiva. ‘És una pena que parlant d’una modificació de més d’un milió d’euros, es quedaren fora comunicació i festes. 38٫000 euros que afectaran directament la programació festiva del municipi i posarà en perill algunes activitats que no podran realitzar-se’, ha lamentat l’alcalde, Salva Torrent.

A més, la sessió ordinària també ha servit per a aprovar les mocions presentades per Compromís l’Eliana-Acord per Guanyar per a elaborar un pla de refugis climàtics a l’Eliana que ha sigut aprovada per unanimitat de tots els grups polítics i la presentada per les forces progressistes, PSPV i Compromís, en defensa dels drets humans i per a donar suport a l’II Pacte valencià contra la violència de gènere. S’ha aprovat amb els vots a favor de PSPV i Compromís, l’abstenció del PP i el vot en contra de VOX.

La defensa de la cultura també s’ha posat de manifest amb la moció presentada per l’equip de govern que cerca protegir la cultura i la llibertat d’expressió. Aquesta moció va tirar avant amb els vots a favor del PSPV i Compromís i va rebre el vot en contra de PP i VOX.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà