L’Eliana instal·la aparcaments intel·ligents gratuïts per a bicis

Els primers estan situats enfront del poliesportiu i el Centre Esportiu Mandor

L’Ajuntament de l’Eliana fa un pas més en el seu avanç cap a la mobilitat sostenible i, al mateix temps, cap a la modernització amb la instal·lació de dues noves marquesines per a aparcament intel·ligent i segur de bicicletes gratuïts, situades en llocs estratègics per a afavorir desplaçaments respectuosos amb el medi ambient.

Un total de 32 noves places, la meitat d’elles amb cadenat incorporat i la resta amb aparcabicis tradicionals, situades enfront del Poliesportiu Municipal i del Centre Esportiu Mandor. El projecte, cofinançat per la Diputació de València mitjançant una subvenció per a actuacions smart cities 2022, ha ascendit a 25.000 euros. Aquesta actuació s’emmarca en l’objectiu estratègic número 5 de l’Agenda Urbana Local, que busca afavorir la proximitat i la mobilitat sostenible.

La forma d’ús és molt senzilla: les persones usuàries hauran d’escanejar el codi QR de la parada i des d’una aplicació des de la qual es realitza el registre i es bloqueja o desbloqueja el cadenat. D’aquesta manera el Consistori facilita a la ciutadania elianera l’estacionament de bicicletes en aparcabicis coberts, protegits i segurs.

En paraules del regidor de Modernització, Jorge Pérez Comeche, l’objectiu és continuar ampliant el nombre de places de pàrquing segures i sensoritzades per a promoure la mobilitat ciclista. ‘De cara al futur acabarem el tram pendent del carril bici del barranc i instal·larem noves estacions de aparcabicis segures, tancades, amb porta d’accés i sensoritzades’, ha anunciat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà