L’Eliana se suma al projecte ‘Estellés als pobles’

En 2024 es complixen 100 anys del naixement del poeta

L’Ajuntament de l’Eliana s’ha sumant al projecte ‘Estellés al pobles’, una iniciativa composta per més de 50 municipis de la Comunitat Valenciana i les tres universitats públiques, que té l’objectiu de retre homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, en el centenari del seu naixement.

Estellés va ser periodista, escriptor i un dels poetes més importants del segle XX i dels més reconeguts en llengua valenciana. Considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporània, d’ell s’ha dit que és el millor poeta valencià des de l’època d’Ausiàs March i Joan Roís de Corella.

Per aquests motius i per a posar en valor la figura d’Estellés, l’Ajuntament de l’Eliana i la resta d’ajuntaments que conformen el projecte prenen la iniciativa per a reivindicar la cultura, l’estima a la llengua pròpia i la defensa d’una forma de vida plena en valencià, mitjançant la figura d’Estellés.

Una vintena d’associacions culturals i educatives elianeres les que s’han sumat a aquest projecte en comú. La intenció és poder conjuminar esforços per a realitzar accions en comú i organitzar una programació conjunta entorn d’aquesta efemèride.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà