L’Eliana és Ciutat Intel·ligent

ciudades inteligentes Eliana

Passa de ser ‘Municipi Amic’ al Consell de Govern de la xarxa RECI

L’Eliana fa més d’una dècada que forma part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI), compromesa amb el progrés econòmic, social i empresarial de la localitat a través de la innovació urbana intel·ligent i l’aplicació de polítiques públiques basades en el desenvolupament tecnològic.

Aquesta mateixa setmana la localitat ha fet un pas més en aquest compromís en passar a formar part del Consell de Govern de la xarxa i ostentar una de les vocalies, deixant de ser ‘Municipi Amic’ per a integrar-se oficialment com a ‘Ciutat RECI’. La RECI, constituïda en 2012, s’integra ara en l’estructura organitzativa de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) després de la celebració de l’Assemblea Constituent a Las Rozas (Madrid) d’aquest dimarts.

El seu objectiu és intercanviar experiències i treballar conjuntament per a desenvolupar un model de gestió sostenible i millorar la qualitat de vida de la ciutadania, incidint en aspectes com l’estalvi energètic, la mobilitat sostenible, l’Administració electrònica, l’atenció a les persones o la seguretat. Formar part d’aquesta Xarxa, en la qual participen prop de 150 ciutats espanyoles, com Vitòria-Gasteiz, Barcelona o Santander, permet a l’Eliana compartir experiències i desenvolupar sinergies i estratègies conjuntes d’innovació.

“Aquest canvi reforçarà la nostra posició com a laboratori de proves per a implementar polítiques innovadores i per a continuar captant finançament europeu com en el projecte INCOTUR o la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, en què l’Ajuntament està treballant per a millorar la competitivitat i sostenibilitat del turisme”, ha recordat l’edil de Modernització, Jorge Pérez Comeche.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà