La Pobla geolocalitza les infraestructures i equipaments

appsLa web de govern obert disposa de 12 aplicacions

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat quatre noves ferramentes web que permeten fer més transparent la informació de l’administració. L’objectiu és centralitzar i unificar tota la informació de què disposa el consisitori per millorar la gestió i posar-la a l’abast dels veïns.

L’aplicació ‘SIGPobla’ geolocalitza de forma gràfica sobre un plànol totes les infraestructures i equipaments del municipi. Amb esta aplicació es pot conéixer la ubicació de tots els equipaments com contenidors, mobiliari urbà, faroles i parcs. També localitza les rutes de l’autobús urbà, carrils bici, arbres catalogats d’interés local o els comerços registrats al municipi entre molta més informació.

El regidor d’Urbanisme, Juan Aguilar, ha destacat la «potència» d’esta plataforma que va afegint informació de manera contínua i que permetrà obtindre al detall tota la informació del municipi. Aguilar ha assenyalat que amb açò «ens permetrà un treball més eficient i àgil a l’administració i al mateix temps oferim als veïns i les empreses interessades, tota la informació gràfica de la localitat».

A esta ferramenta se sumen ‘vídeo-acte’ amb la qual les actes del plenari passen a ser en format audiovisual. Açò facilita l’accés al contingut per part dels veïns que troben de manera immediata la informació i en un format més accessible que el text escrit. A més, el xifrat dels vídeos permet que tinguen la mateixa validesa legal i estalvia el cost del procés de la transcripció del contingut de les sessions.

La tercera de les aplicacions és ‘gestió de dades’. Amb ella s’aconsegueix unificar la informació que disposa cada departament de l’Ajuntament i centralitzar-la en un sol arxiu. En este apartat es publica la base de dades d’associacions de la localitat, els convenis firmats per l’Ajuntament i l’inventari d’ordinadors i vehicles de l’administració.

A més es fa difusió dels indicadors dels punts recollits per la llei de transparència i l’estat de compliment. D’esta manera es facilita el treball de l’administració al mateix temps que es posa a l’abast dels veïns la mateixa informació que té el consistori.

Per últim, l’aplicació ‘la Pobla’ permet consultar a través de la pàgina web les dades percentuals de les incidències presentades i el grau de resolució i conéixer l’historial de les seues incidències i les notícies, els bans i l’agenda del municipi.

Per al regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Javier Descalzo, estes ferramentes ens permeten «seguir creixent en la concepció de govern obert a partir d’aplicacions que faciliten la relació entre l’administració i la ciutadania». «L’objectiu és tindre en un lloc centralitzat tota la informació de l’Ajuntament i des de ahí donar accés lliure a la informació», ha destacat.

La web de govern obert disposa de 12 aplicacions que permeten complir amb els criteris de transparència, participació i rendició de comptes per part de l’Ajuntament i a més s’ha fet amb software lliure i els criteris de dades obertes que els fan accessibles per a altres administracions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà