La Pobla bonifica els impostos dels vehicles elèctrics

coches

L’objectiu del consistori és reduir un 40 per cent les emissions de CO2 abans de 2030

El ple de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat per unanimitat bonificar els impostos dels vehicles menys contaminants que pot arribar al 75 per cent de l’impost en funció del volum de les emissions.

El govern de la Pobla vol incentivar així l’ús dels vehicles elèctrics, electro-solars, d’hidrogen i aire comprimit sense emissions que tindran una bonificació de la quota del 75 per cent.  La nova ordenança preveu també una bonificació als vehicles amb ús de biogàs i híbrids amb carburants combinats entre electricitat i gasolina, gasoil, gas o gas natural.

La bonificació es farà en funció dels cavalls fiscals del vehicle. De 8 a 12 cavalls fiscals es bonifica un 75 per cent, fins a 16 cavalls la subvenció és del 50 per cent i fins a 20 cavalls la subvenció és del 25 per cent.

El regidor de Medi Ambient, Javier Descalzo, ha afirmat que l’objectiu és “reduir un 40 per cent les emissions de CO2 abans de 2030 tal com preveu el Pacte Europeu d’Alcaldies pel Canvi Climàtic subscrit per l’Ajuntament” i per aconseguir-ho “cal prendre iniciatives com les que este govern està aprovant des de l’inici de legislatura i que ara traduïm en rebaixar impostos a aquells que menys contaminen”.

A esta iniciativa se sumen altres mesures que ha pres l’Ajuntament de la Pobla com la contractació amb Iberdrola d’energia 100 per cent procedent de fonts renovables. També es preveu la instal·lació de dos punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

En el ple s’ha aprovat també que l’exempció dels impostos de vehicles per a persones amb minusvalidesa superior a un 33 per cent s’aplicarà el mateix any que es sol•licita sense haver d’esperar a l’any següent com preveia l’ordenança anterior. Per a poder beneficiar-se cal demanar-ho abans del 31 de maig en què acaba el període de pagament voluntari.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà