Enfrontament dialéctic entorn les despeses en viatjes i actes de representació l’Ajuntament

Des de la ‘Coalició Compromís’ es critiquen el que qualifiquen com “excessos” de l’equip de govern, “després de gastar més de 8.000 euros en despeses de viatjes i dietes de representació”, segons la portaveu d’esta formació política, Iris Marco. Des del consistori es respon dient que allò que diu esta formació opositora “és una mentira malintencionada”

José García

Els membres de la ‘Coalició Compromís’ de la Pobla de Vallbona denuncien què “en 2011, el consistori va gastar uns 8.500 euros en despeses de representació i protocol, és dir, viatges i desplaçaments realitzats pel personal de l’ajuntament pertanyents a diverses àrees municipals”.

Segons la regidora d’esta formació, Iris Marco, “en desplaçaments a ciutats europees com Brussel·les, Budapest, Pisa, Eivissa, Marsella, Roma o Cagliari s’han gastat 4.000 euros només en viatges”, als que cal afegir “altres 4.500 euros, corresponents a les estades en hotels, taxis, menjars, sopars i desdejunis en diversos establiments del personal de l’Ajuntament”.

L’alcaldessa poblana, Mari Carmen Contelles, ha reaccionat amb vehemència davant estes denuncies fetes des de la ‘Coalició Compromís’, que ha qualificat com “un exemple de desinformació malintencionada” i “una mostra del desconeixement que tenen, respecte a la gestió municipal, els regidors d’eixe partit polític”.

Segons Contelles, “eixes suposades informacions són completament falses, ja que els viatjes i la resta de despeses d’allotjament formen part de projectes europeus i están finançats 100%. Estos viatjes suposen un cost zero per al consistori”. Afig l’actual primera edil que, a més, qualificar com “excés” una quantitat (8.500 euros) “que suposa el 0,05% del pressupost es absurd, especialment si recordem que en el periode en que va gobernar en coalició en el passat, es gastaren més de 50.000 euros anuals en despeses de representació, el que suposa un 600% més”.

Marco, en qualsevol cas, lamenta que “eixes xifres es donen quan s’anuncien dures mesures de restricció de la despesa pública, mentre s’autoritzen viatges i desplaçaments amb totes les despeses pagades en hotels i restaurants malgrat la lamentable situació financera que travessa l’Ajuntament”. Proposa la regidora d’esta formació política opositora què eixos diners “es destinen a oferir més programes socials, que tanta falta fan a moltes famílies de la nostra localitat, i no a malbaratar els recursos públics del poble”.

Contelles, per la seua banda, insisteix en que la ‘Coalició Compromís’ només ofereix “desinformació i demagògia barata, que és més una premisa de partit que un vertader interés pel benestar dels nostres veïns; a més, el consistori de la Pobla de vallbona destina quasi 1 milió d’euros anuals a programes socials”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà