La Pobla de Vallbona dedica una avinguda al pilotari ‘Genovés’

paco cabanes el genoves

Estarà ubicada a la zona est del nucli urbà

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona dedicarà l’avinguda principal del nou desenvolupament urbanístic a Paco Cabanes ‘Genovés’. El govern municipal ha presentat la moció al plenari que suposa un reconeixement públic d’un dels millors esportistes valencians de tots els temps.

La denominació de la via serà “Avinguda del pilotari Paco Cabanes “Genovés” i estarà ubicada a la zona est del nucli urbà, a prop del centre escolar el Campés. La decisió plenària es traslladarà a la família perquè siga coneixedora de l’acord.

El ple ha destacat que Genovés ha col·laborat desinteressadament amb l’Ajuntament de la Pobla sempre que se l’ha demanat i va ser l’encarregat de la treta inaugural  quan van finalitzar les obres de la coberta del trinquet.

En la moció destaca la figura com el pilotari més volgut del poble valencià i la seua absoluta superioritat durant més de vint anys en l’esport autòcton. Sis vegades campió de l’individual d’Escala i Corda i en huit ocasions al Campionat Nacional. Genovés va obtindre l’alta distinció de la Generalitat al mèrit esportiu l’any 2019.

Paco Cabanes va participar en campanyes de promoció de la llengua i altres causes socials i va rebre el guardó Vicent Ventura per la seua actuació cívica. A més ha estat reconegut fora del nostre territori amb la xapela basca, amb diferents distincions a nivell internacional i ha estat ambaixador de la Federació de Pilota Valenciana.

El ple ha volgut reconèixer Paco Cabanes amb els valors de “cavallerositat, respecte i honor que caracteritzen l’esport de la pilota per als jugadors més joves i un model per a la societat valenciana” i declara que es tracta d’una persona “lligada al poble i al seu poble, generós, noble, treballador i molt vinculat a la família i les seues arrels”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà