La Pobla de Vallbona presenta el projecte del centre hospitalario de salut mental

La Pobla de Vallbona

L’Hospital J. Peirón oferirà atenció residencial a 30 joves, així com servei de centre de dia, atenció ambulatòria i domiciliària

La Pobla de Vallbona acollirà a partir de finals de 2023 un nou recurs sanitari, l’Hospital J. Peirón, especialitzat en atenció de salut mental de joves entre 12 i 17 anys. El centre oferirà atenció residencial a 30 persones, així com servei de centre de dia, atenció ambulatòria i atenció domiciliària.


L’equipament, el qual s’ubicarà prop del polígon industrial Cap de l’Horta en un terreny de 1.200m2, comptarà amb un pressupost d’1,5 milions d’euros per a la seua construcció. 


El servei serà atés per un equip aproximat de 35 professionals dels àmbits educatiu, social i sanitari. Es tracta d’un centre gestionat per la Fundació ST3 que formarà part dels recursos de la Conselleria de Sanitat, on els usuaris seran derivats a través dels seus professionals de referència. D’una altra banda, de manera privada, les famílies que ho sol·liciten també podran demanar accés al servei.

La Pobla de Vallbona


Segons informen des de la Fundació, el centre, a través dels seus programes, teràpies i objectius, oferirà als menors un tractament especialitzat perquè les seues intervencions socials i educatives estiguen adaptades a les seues necessitats individuals. Així mateix, mitjançant una intervenció familiar, el servei ajuda a l’entorn del menor a entendre i millorar la seua realitat mitjançant estratègies i recursos.
Compromisos a la Pobla


L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona i la Fundació, arran de l’acord per instal·lar al municipi aquest recurs, oferiran a famílies de la Pobla jornades de sensibilització en els trastorns de conducta i en la salut mental infantojuvenil, així com formació per a docents de centres educatius. El conveni també recull la col·laboració de la Fundació amb els serveis socials municipals en necessitats de salut mental o en qualsevol altra iniciativa dins de l’àmbit social.


A banda, hi haurà el compromís a la Fundació de prioritzar la contractació de personal i d’empreses del municipi per a cobrir les necessitats del centre, així com descomptes en el servei d’atenció domiciliària a menors.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà