Els jutjats donen la raó a l’alcalde de la Pobla de Vallbona enfront dels policies locals que demanaven ser inscrits al curs de formació 

policia la pobla

L’Ajuntament ha evitat que un terç de la plantilla deixara de prestar servei quatre mesos

Els jutjats donen la raó a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona en avantposar la defensa de l’interés públic davant els interessos particulars de cinc agents de policia local que demanaven ser inscrits també en el primer torn de formació.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona va iniciar en 2018 el procés de consolidació de les places dels agents de policia ocupades des de 2005 i 2011 per agents interins i sense formació en l’acadèmia de policia. Finalitzat el procés selectiu, els agents que havien obtingut plaça havien de fer este curs de formació de l’IVASPE.

Per evitar que els 12 aprovats anaren alhora al curs i la plantilla de patrulla de seguretat ciutadana quedara reduïda a un  terç durant quatre mesos, l’ajuntament va establir el criteri d’enviar-los en tres torns en funció de la nota obtinguda en les oposicions. Este fet va ser denunciat per quatre agents en una demanda conjunta i un cinqué de manera individual.

Els jutges han entés que el dret a la seguretat ciutadana defensat per l’ajuntament està per damunt de l’interés particular dels agents que havien denunciat tot al·legant que els perjudicava en futures promocions o la mobilitat del municipi. A més, des dels jutjats es considera que enviar alhora els 12 agents suposaria comprometre la seguretat al municipi i sobrecarregar de faena la resta de policies que quedarien en servei.

La interlocutòria judicial diu literalment que la mesura d’inscriure tots els agents al mateix temps “causaria una greu pertorbació del servei policial i els interessos generals, la seguretat dels ciutadans i dels mateixos policies que es troben de servei”.

L’alcalde de Compromís, Josep Vicent Garcia, s’ha felicitat que els jutges hagen donat la raó a l’Ajuntament en la política de defensar els interessos de la seguretat ciutadana i que haja avalat el criteri d’establir tres torns per a la formació dels agents de policia. Garcia celebra que amb esta resolució judicial es pose fi a la polèmica oberta fa unes setmanes pel CSIF i el Partit Popular en este assumpte que podria afectar la seguretat de la Pobla de Vallbona.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà