Historiadors de referència participen en les Jornades d’Història Local

El CEL farà la presentació de la primera ruta patrimonial de la Pobla de Vallbona

El museu etnològic La Casa Gran acull durant esta setmana les huitenes Jornades d’Història Local amb la participació de nombrosos historiadors de prestigi que estan posant en valor el patrimoni històric i artístic de la Pobla de Vallbona.

Durant la sessió inaugural la degana de la Facultat d’Història i Geografia de la Universitat de València, Esther Alba, va disertar al voltant del patrimoni historicoartístic i la memòria cultural a la Pobla de Vallbona.

Per la seua part, el catedràtic d’Història medieval de la UV, Enric Guinot, considerat un dels medievalistes de referència va plantejar una guia per a entendre el paisatge històric amb especial atenció a l’horta.

La jornada va concloure amb la divulgació d’històries medievals valencianes a càrrec dels membres del Grup Harca Frederic Aparisi, Ferran Esquilache i Vicent Baydal.

En les jornades està prevista la intervenció del lingüista i investigador Joan Domingues, qui parlarà al voltant de la toponimia medieval de la Pobla de Vallbona, així com la ponència d’Iris Marco al voltant del desarmament dels moriscos al Camp de Túria.

Les ponències del dijous analitzaran el territori de la Pobla i es farà la presentació de la primera ruta patrimonial per part del membre del Centre d’Estudis Locals (CEL) de la Pobla Josep Jorge.

No hi han comentaris

Respondre

Your email address will not be published.