El conseller d’Economia avança la futura llei de l’horta per al segon semestre de l’any

La Pobla de Vallbona acull una jornada per conéixer l’experiència del parc agrari del Baix Llobregat

La Pobla de Vallbona ha acollit una jornada per a conéixer l’experiència del parc agrari del Baix Llobregat,  3.000 hectàrees de terreny molt a prop de l’àrea metropolitana de Barcelona a qui proveïx d’hortalisses i fruites. El conseller d’Economia, Rafael Climent, va avançar la futura llei de l’horta, que estarà a punt per al segon semestre de l’any i els plans per a promocionar els mercats locals i l’agricultura ecològica.

Per a conéixer la situació d’eixe model agroeconòmic, Lluís Parés, membre de la Unió de Pagesos i de la Comissió Executiva del Parc Agrari del Baix Llobregat, va traslladar-se a la Pobla de Vallbona per a explicar la seua experiència.

L’acte va comptar amb la participació del conseller d’Economia Sostenible i Sectors Productius, Rafael Climent, qui va explicar que “qualsevol projecte que s’engege ha de ser sostenible. Ha de tindre guanys econòmics però amb responsabilitat social i respecte al territori”.

El conseller d’Economia va avançar que des de la Generalitat s’està treballant en la futura llei de l’horta, que estarà a punt per al segon semestre de l’any i que també hi ha plans per a promocionar els mercats locals i l’agricultura ecològica.

Lluís Parés va reclamar més autonomia i més poder de decisió per al Parc Agrari i va denunciar la falta de suport institucional tot i que el Parc és una entitat supramunicipal formada pels ajuntaments de 14 municipis.

També hi van participar el director de l’institut econòmic Ignasi Villalonga, Pau Caparrós, i el secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Ramon Mampel.

L’acte, organitzat per l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona i per l’Institut Ignasi Villalonga es va celebrar al museu etnològic la Casa Gran amb un públic divers de l’àmbit agrari, empresarial i universitari.

La jornada es va convertir en un fórum de reflexió on els assistents del públic també van poder intervindre per valorar este model agrícola i plantejar dubtes o suggeriments.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha valorat esta jornada perquè “cal conéixer altres experiències, altres models i aprendre d’ells, de les seus fites i dels seus errors. El sector agrícola necessita una reactivació important i per a això cal l’esforç de tots: administracions, empresaris i agricultors. Volem que xarrades com estes servisquen per a reflexionar sobre el que podem fer.”

Durant la conferència també es va fer referència a altres parcs agraris que estan en marxa com ara el parc agrari Els Carrissals d’Elx on s’està impulsant la viabilitat del territori com a zona econòmicament funcional i ecològicament protegida.

1 Comment
  1. Somos muchos los q no leemos y escribimos correctamente nuestro idioma valenciano, las circunstancias en q nos criamos lo justifican por ello pido comprensión y respeto a nosotros los mayores de manera que las publicaciones, escritos, e información y demás sea también en castellano. Seguro hay muchísimos lector@s q viven esta situación. Ruego nos tengáis en cuenta.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà