L’equip de govern fa balanç del primer any de legislatura: “efectivitat econòmica i atenció social”

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona tanca l’exercici amb un superàvit de 1.179.242 euros

Quan es complix un any de la legislatura 2015-2019, el Govern local ha fet un balanç positiu d’estos 12 mesos al capdavant de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona. Un any marcat pel consens entre les quatre forces polítiques que dirigixen el consistori i “per escoltar a tota la ciutadania i agilitzar l’Administració per a resoldre problemes que s’arrosseguen des de fa anys”, ha assegurat l’alcalde, Josep Vicent Garcia.

L’Ajuntament de la Pobla va tancar l’exercici 2015 amb un superàvit de 1.179.242 euros. D’eixe total, 351.196 euros s’han destinat a amortitzar deute i 797.346 euros s’ha canalitzat en inversions financerament sostenibles.

Per a contindre la pressió fiscal als veïns s’ha mantingut la congelació en el rebut de l’IBI i de la resta de taxes, impostos i preus públics depenents de l’Ajuntament.

L’alcalde ha rebut vora 400 veïns en este primer any per a conéixer els problemes dels ciutadans i per a posar solucions. Des d’alcaldia s’ha fet una intermediació directa amb els bancs per a evitar desnonaments i per a aconseguir vivendes socials d’entitats bancàries.

La regidora de l’àrea de Serveis Socials, Regina Llavata, ha rebut més de 200 veïns  al llarg d’este primer any.  Les ajudes socials han passat de 248.000 euros en 2015 a 370.000 en 2016, el que suposa un increment del 40% i està en marxa el menjador social, que du a casa d’un centenar de xiquets en risc d’exclusió social el menjar i el sopar de manera gratuïta.

Els regidors d’Urbanisme i Urbanitzacions s’han  reunit amb  279 persones, 80 d’elles  empreses i associacions.

L’àrea de Joventut s’ha reactivat amb la Llar Jove on s’oferixen recursos i activitats de diversa índole per a cobrir les necessitats d’oci i de formació dels joves del municipi.

En matèria cultural s’ha augmentat l’assistència de públic i la recaptació tant en el cinema com en la resta d’activitats programades. S’ha multiplicat per cinc la programació teatral del primer semestre de l’any respecte al mateix periode de l’any anterior.

En l’àrea d’Esports s’han creat les beques Esport Solidari, s’ha regularitzat la situació dels clubs esportius per adequar-la a la normativa actual i s’ha prestat especial atenció a les infraestructures amb la futura remodelació del camp de futbol i la renovació de la Ciutat Esportiva.

Per a aconseguir una Administració més àgil s’han contractat assistències tècniques i jurídiques externes que complementen el treball de l’equip municipal. Amb un equip més gran i més especialitzat s’estan resolent els problemes dels veïns i s’estan reduint els temps d’espera i de tramitació.

Entre les actuacións més destacades d’este primer any de Govern figuren la creació de les beques Esport Solidari; les obres d’urgència a la Casa Bernal i de manteniment de l’adoquinat en Poeta Llorente; la finalització de l’accés a la carretera de Vista Calderona, la remodelació de les voreres en la Rascanya, la renovació tecnològica de la televisió municipal, la creació del Banc de Terres o la creació de l’Escola d’Esports Adaptats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà