Els nous Premis Igualtat reconeixeran persones, empreses i institucions

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat el programa d’activitats contra la violència de gènere

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat el programa d’activitats contra la violència de gènere, que incluou una campanya de sensibilització amb els menors. Entre les novetats d’enguany, la regidora de Drets Civils, Regina Llavata, ha anunciat la creació dels Premis Igualtat 2017 per reconéixer aquelles persones, empreses i institucions que hagen promogut la igualtat en el municipi o en la seua entitat.

Regina Llavata ha avançat que enguany «s’ha volgut fer una programació més amplia i amb actuacions concretes per a lluitar contra esta xacra social. Per això, hem creat uns premis per reconèixer a les persones que actuen en favor de la igualtat però també per donar visibilitat al problema. A més volem educar en igualtat des de menuts i per això ampliem el projecte de prevenció a les escoles a l’educació primària».

Les policies locals Yolanda Martínez i María Comes, que formen part del grup especialitzat en violència de gènere de la policia local i mantenen un estret contacte amb les víctimes, participaran en la programació anual contra este tipus de violència.

Totes dues han elaborat el cartell de la campanya que compta amb el suport de l’Associació Comerç la Pobla amb el missatge ‘els fills de les dones maltractades, també són maltractats’.

L’educació és un dels punts en els quals incidiran les activitats d’enguany. Si l’any passat es posava en marxa un projecte de prevenció contra el masclisme en l’institut, enguany este programa s’amplia a l’educació Primària.

De cara a la celebració este divendres del dia ‘Per la igualtat i contra la violència de gènere’, l’Ajuntament ha preparat una sèrie d’actes. Este dilluns se celebra una xarrada amb Celestino Mullor, Oficial de la Policia d’Oliva, i Joaquín Barrull, persona de contacte de la Comunitat Gitana d’Oliva.

Dimarts, l’Ajuntament presentaran les bases del Pla Municipal d’Igualtat que elaborarà un mapa de la situació d’igualtat a la Pobla i preveu la formació de funcionaris, policies i mestres en tracte igualitari i l’ús de llenguatge no sexista.

El dia 23 es realitzarà una xarrada sobre les ‘Noves relacions: noves tecnologies, les xarxes socials i les noves formes de violència de gènere’. Per al dia 25, l’Acte Institucional se celebrarà a la porta de l’Ajuntament a les 12 hores amb la lectura del Manifest contra la Violència de Gènere en el qual participaran escolars, policies i l’associació de comerciants.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà