Els veïns voten dos parcs canins, una pista multiactivitats i el condicionament de carrers

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat les set obres seleccionades dins la consulta ciutadana d’Inversions Participatives

 Els parcs canins, millores en els parcs existents i el condicionament de carrers han estat les principals peticions dels veïns en els pressupostos participatius. L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha presentat les obres que han estat seleccionades dins la consulta ciutadana d’Inversions Participatives. A estes inversions s’han destinat 132.000 euros.

El municipi s’ha dividit en set zones a les quals s’ha dedicat una partida pressupostària específica en funció de l’IBI que aporten a les arques públiques. En el nucli urbà, l’obra més demanada en la zona nord-est ha estat un parc per a gossos al costat de la ronda nord. En la zona est, la petició amb més vots ha estat la de substituir els arbres de la plaça de l’antiga bàscula per altres que facen més ombra i en la zona sud el reasfaltatge i ampliar les voreres del carrer del Pilar.

Pel que fa a les zones residencials, en la zona sud el projecte més votat ha estat la construcció d’un parc caní en la urbanització Cap de l’Horta. En la zona est, la principal demanda dels veïns passa per la millora en senyalització i seguretat de l’accés a la urbanització la Sima. Per la seua part, en el sector nord s’ha prioritzat formigonar els carrers sense asfaltar a la urbanització Els Racons. Per últim en la zona oest, els veïns han escollit una pista multiactivitats en la urbanització Montecolorado.

Finalitzat el procés de consulta, ara l’Ajuntament ha d’elaborar la redacció dels projectes i licitar les obres. El compromís del consistori és executar-les dins els pressupostos de 2017, per la qual cosa les inversions estaran fetes abans que s’acabe l’any.

El regidor de Participació Ciutadana, Javier Descalzo, ha valorat l’experiència dels primers pressupostos participatius que engega el municipi. Descalzo ha destacat que “han participat totes les associacions de veïns i moltes entitats socials i inicialment es van presentar més d’un centenar de propostes. Estem satisfets amb la participació que esperem que cresca en futurs anys. És important que entre tots i totes ens impliquem i així augmentar el grau de corresponsabilitat de veïns i govern municipal”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà