‘Els Dotze Treballs d’Hèrcules’, protagonista en les festes de Sant Miquel

El programa d’actes de Llíria es perllongaran fins al 14 d’octubre amb la Setmana Taurina

L’estrena de l’espectacle poeticomusical ‘Dotze Treballs d’Hèrcules’, el singular espectacle ‘Llíria est Edeta’ i la inauguració de la rèplica del mosaic exposat al Museu Arqueològic Nacional seran els actes commemoratius més importants de les Festes de Sant Miquel dedicats al tresor trobat fa 100 anys a Ca Porcar.

Llíria celebra com cada any la seua tradicional Fira i Festes de Sant Miquel, aquesta vegada amb un especial interés posat en el seu patrimoni, en el marc del centenari del descobriment del mosaic romà de ‘Els Dotze Treballs d’Hèrcules’.

El programa arranca el 15 de setembre amb una gran varietat d’actes que es perllongaran fins al 14 d’octubre amb la Setmana Taurina. El primer cap de setmana ja oferirà una intensa activitat festiva que presenta dues novetats, la Fira del Llibre i de la Fira de l’Esport en la plaça Major.

Un dels actes centrals és el Concert de les Bandes de la Unió Musical i la Primitiva el 23 de setembre que homenatjaran el compositor Andrés Valero Castells i el director Pablo Sánchez Torrella per la seua contribució a la música valenciana.

Els concerts de l’agrupació ‘Vicente Giménez’, l’Orquestra de Plectre ‘El Micalet’, la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans, o l’actuació del grup Barón Rojo amb la Unió, en la vespra de la festivitat de San Miguel, són uns altres dels actes que van avançar l’alcalde, Manolo Civera, el regidor de Festes, Pedro Vicente, i el president de la Hermandad de San Miguel, Amadeo Civera, i els directors de la Unió Musical i la Primitiva, Pablo Marquès i Javier Enguídanos.

La primera Mostra de Teatre Amateur Local; la nit del teatre solidari a benefici de la lluita contra el càncer; la ‘Nit del Flamenc’ de la companyia Flamenc València i ‘004 Llicència per a cantar’ de Melòmans, completen el programa d’espectacles d’aquestes festes.

Descarregar el programa de ‘Festes Sant Miquel 2017’ en pdf

PROGRAMA FESTES SANT MIQUEL 2017

Divendres 15 de setembre

 18.00 h. 1a Fira del Llibre a Llíria durant tot el dia. Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llíria. Lloc: Plaça Major.

 19.30 h. Inauguració de l’exposició SILVESTRE MOROS 20 escultures 1 escultor.

L’escultor de Llíria mostra un conjunt representatiu dels seus últims treballs.

Lloc: Ca la Vila.

Horari de l’exposició: del 16 al 30 de setembre de 19.00 a 21.00 hores. Diumenges i festius també de 11.30 a 13.30 hores.

 20.30 h. Visita del jurat i de les autoritats als carrers engalanats participants en el XXVII Concurs d’Engalanament de Carrers, acompanyats pel Grup de Danses “El Tossal” que ens oferiran una dansà popular i nit d’albades. Eixida: Plaça Major.

 22.30 h. Estrena de l’espectacle poeticomusical “Dotze Treballs d’Hèrcules”, encàrrec de l’Ajuntament de Llíria per a la commemoració del centenari de la troballa del mosaic dels dotze treballs d’Hèrcules. Interpreten: Kontakte Grup de Percussió, Mara Aranda, Jota Martínez i Eduard Navarro. Lloc: Teatre de la Unió Musical.

Dissabte 16 de setembre

10.00 h. 1a Fira del Llibre a Llíria durant tot el dia. Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llíria. Lloc: Plaça Major.

 10.00 h. Campionat de Petanca a les pistes del parc de la Bombilla. Inscripcions: Llar del Jubilat (Adolfo Rández). Organitza: Otoñales en Primavera II.

11.00 h. 1a Fira de l’Esport a Llíria durant tot el dia. Organitza: Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Llíria. Lloc: Plaça Major.

19.00 h. Concert de l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez”. Lloc: Església de la Sang.

 

20.00 h. Homenatge al Llíria C.F.  amb motiu del 25 aniversari de l’ascens a la 2a divisió nacional B. Lloc: Plaça Major. Organitza: Associació Veterans Llíria C.F.  i regidoria d’Esports.

 22.30 h. Concert de l’Orquestra de Plectre “El Micalet”. Lloc: Església de la Sang.

 

Diumenge 17 de setembre

10.00 h. 1a Fira del Llibre a Llíria durant tot el dia. Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llíria. Lloc: Plaça Major.

10.00 h. 1a Fira de l’Esport a Llíria durant tot el dia. Organitza: Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Llíria. Lloc: Plaça Major.

10.00 h. Campionat de Birles a les pistes del parc de la Bombilla. Inscripcions: Llar del Jubilat (Adolfo Rández). Organitza: Otoñales en Primavera II.

19.00 h. II CARRERA i MARXA SOLIDÀRIA LLÍRIA CONTRA EL CÀNCER. RUNCANCER.

L’aportació íntegra del preu de la inscripció serà destinada a l’Associació Espanyola Contra el Càncer per a finançar projectes d’investigació.

Dilluns 18 de setembre

22.00 h. I Mostra de Teatre Amateur Local. Grup de teatre Festers de Sant Vicent presenta “La mort d’un viatjant” de Josep Llopis i Domingo, direcció: Antonio Castellano. Lloc: Teatre de la Unió Musical.

Dimarts 19 de setembre

22.00 h. I Mostra de Teatre Amateur Local. Companyia Alcocer@mics presenta “El tio bufanda”, joguet en un acte original i en prosa d’Antonio Micó i Ruiz, direcció: Miguel Alcocer. Lloc: Teatre de la Unió Musical.

Dimecres 20 de setembre

 16.00 h. “XXVI Passejada amb bici” pel voltants de Llíria. Eixida: des de la plaça Major.

 22.00 h. I Mostra de Teatre Amateur Local. L’Escola Municipal de Teatre presenta “Despedida de soltera” de Alfonso Anaya Barredo. Lloc: Teatre de la Llar del Jubilat.

Dijous 21 de setembre

19.00 h. Inauguració de l’exposició “JOSÉ MANAUT, PINTOR EDETANO (Llíria, 1888 – Madrid, 1971)”. Quadres i dibuixos de la col·lecció de l’Ajuntament de Llíria i del Museu Manaut de València. Lloc: Forn de la Vila.

L’exposició es podrà visitar del 22 de setembre a l’11 d’octubre de 19.00 a 21.00 hores.

22.00 h. I Mostra de Teatre Amateur Local. L’Associació Cultural “El Teatret de Sant Francesc” presenta “Melocotón en Almíbar”. Lloc: Teatre de la Banda Primitiva.

Divendres 22 de setembre

19.30 h. Presentació del llibre “Bandes i bàndols. Les arrels del fenomen musical llirià” d’Elvira Asensi. Lloc: Ca la Vila.

22.30 h. Estrena de l’espectacle “LLÍRIA EST EDETA”, espectàcle commemoratiu del centenari del Dotze Treballs d’Hércules de companyia de teatre “La Fam”.

 Dissabte 23 de setembre

 Del 23 de setembre al 8 d’octubre. Torneig de la Raqueta “Jorge Gorris”, en les modalitats esportives de tennis, pàdel i frontennis.

9.00 h. “XVI Passejada amb carro” per als xiquets de 6 a 12 anys. Eixida: Plaça Major.

11.00 h. Acte commemoratiu del 50 aniversari de la construcció de l’Institut Penitenciari per a Joves a Llíria. Lloc: Centre Multiusos.

19.30 h. Acte d’atorgament de les distincions honorífiques de l’Ajuntament de Llíria de l’any 2017: Isabel Aisa González (Medalla de la Ciutat), Joieria Falomir (Medalla de la Ciutat) i Club de Bàsquet Llíria (Medalla de la Ciutat). Lloc: Plaça Major.

22.00 h. Cercavila de les bandes des dels respectius locals socials fins a la plaça Major.

 22.30 h. CONCERT DE LES BANDES a la plaça Major. El compositor valencià ANDRES VALERO CASTELLS i el director PABLO SÁNCHEZ TORRELLA seran homenatjats en reconeixement per la seua contribució a la música valenciana. Hi participen la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria i l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria.

 

 

Diumenge 24 de setembre

LLÍRIA SOLIDÀRIA

 9.00 h. 1er Gran Open del Mediterráneo de blancs a braç. Lloc: Camp de tir “La Arboleda”. Organitza: Club de Caçadors “La Concòrdia”.

 11.30 h. Torneig de Pilota Valenciana Ciutat de Llíria. Lloc: Trinquet Municipal.

13.00 h. Cercavila de les autoritats acompanyades per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, precedits per un grup de tabal i dolçaina.

14.00 h. Atronadora mascletà a la plaça Major a càrrec de la Pirotècnia Caballer Fireworks.

 19.00 h. Inauguració de la reproducció del Mosaic dels 12 Treballs d’Hèrcules. Lloc: Ca Porcar.

 19.30 h. III Memorial Silvestre d’Edeta. Actuarà en este acte l’Orquestra de Plectre “El Micalet”. Lloc: Parc de la Bombilla.

22.00 h. Nit solidària a benefici de la Junta Local de Llíria “Lluita contra el Càncer”. Representació de “PELS PÈLS”. Lloc: Teatre de la Banda Primitiva.

Dilluns 25 de setembre

 22.00 h. Nit de Flamenc, la companyia “Flamenco Valencia” presenta l’espectacle “De Egipto a Jérez”. Lloc: Teatre de la Llar del Jubilat.

Dimarts 26 de setembre

19.00 h. Lliurament dels premis a l’excel·lència acadèmica i acte d’homenatge als mestres dels centres educatius de Llíria que s’han jubilat enguany. Lloc: Teatre de la Llar del Jubilat.

 20.30 h. Berenar sopar per a la gent major.

 Dimecres 27 de setembre

 19.00 h. Concert de la Banda Musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serranos. Lloc: Teatre de la Llar del Jubilat.

22.00 h. El quartet vocal MELOMANS presenta l’espectacle “004 Licencia para cantar”. Lloc: Teatre de la Banda Primitiva.

Dijous 28 de setembre

LA BAIXÀ

 12.00 h. Al Reial Monestir de Sant Miquel: Eucaristia de la Germandat Sacerdotal Edetana.

18.30 h. Solemne baixada de la imatge de sant Miquel des del Reial Monestir fins a la parròquia de l’Assumpció, acompanyada per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria.

A continuació, se celebrarà l’eucaristia i es farà el Pregó de les Festes.

 23.00 h. Barón Rojo i la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria actuaran junts en un concert. Lloc: Plaça Major.

 Divendres 29 de setembre

LA FESTA MAJOR

 12.00 h. Celebració de la Solemne Eucaristia a l’església de l’Assumpció.

13.30 h. Cercavila de les autoritats acompanyades per la Banda Primitiva i precedits pel Grup de Danses “El Tossal” de Llíria.

14.30 h. Grandiosa i ensordidora mascletà a la plaça Major a càrrec de la Pirotècnia Caballer Fireworks.

19.30 h. Solemne processó interparroquial en honor de l’arcàngel sant Miquel, amb l’acompanyament de la Banda Juvenil de la Unió Musical de Llíria a la imatge de sant Vicent Ferrer i de la Banda Primitiva a la imatge de sant Miquel.

Dissabte 30 de setembre

10.00 h. Celebració del II Concurs de pintura ràpida a l’aire lliure “Pintor Josep Manaut” Llíria 2017. Lloc: Plaça Major.

10.00 h. Tir social al plat. Trofeu Centenari. Lloc: Camp de tir “La Arboleda”.

19.00 h. Pujada de la imatge de sant Miquel des de la parròquia de l’Assumpció fins al Reial Monestir. Eucaristia pels difunts de la Germandat de Sant Miquel.

 Dissabte 30 de setembre i diumenge 1 d’octubre

 10.00 h. Tir i arrossegament. Lloc: Al costat del camp municipal del Canó.

 Diumenge 1 d’octubre

 10.00 h. Tir social de blancs al braç. Lloc: Camp de tir “La Arboleda”.

Dijous 5 d’octubre

19.00 h. Presentació del llibre “Las horas muertas”, diaris i dibuixos realitzats per José Manaut durant la seua reclusió en les presons de Porlier i Carabanchel de Madrid.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà