Art, música, teatre i tradició, protagonistes de les festes de Sant Miquel de Llíria

El concert extraordinari reunirà a la Primitiva amb Pep Gimeno Botifarra, Carmen París i Krisha

Art, música, teatre i tradició són les bases de les Festes de Sant Miquel 2018, que arranquen demà 14 de setembre i que es prolongaran fins al 13 d’octubre, quan es commemore el mig any faller.

El programa de les festes patronals de Llíria s’han presentat ahir a Ca la Vila, amb l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, el regidor de Festes, Pedro Vicente, el prior de la Germandat de Sant Miquel, Vicente Cerezo i la cantant Krisha.

En este primer cap de setmana, la Fira del Llibre i la Carrera i Marxa Solidària contra el Càncer Runcàncer donen el punt d’eixida a tots els actes programats.

La música tindrà un paper fonamental dins de les festes, amb el Concert de les Bandes el 22 de setembre que farà un homenatge al compositor italià Franco Cesarini a càrrec de La Primitiva i la Unió Musical de Llíria.

“Les festes de Sant Miquel són l’aparador perfecte perquè totes les entitats musicals del nostre municipi reivindiquen el títol de Llíria com a ciutat de la música” ha declarat el regidor de Festes, Pedro Vicente. “La Unió i el Clarín són les protagonistes del Concert de les Bandes, però la programació musical és molt més extensa”.

Les festes inclouen també els concerts de l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez”, l’Orquestra de Plectre “El Micalet” i la Banda Musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans i el concert extraordinari que reunirà a La Primitiva amb Pep Gimeno ‘Botifarra’, Carmen París i Krisha el 28 de setembre.

botifarra

Les festes patronals reserven un espai per a mostres, presentacions de llibres i  exposicions com la de “Les casetes noves: 65 anys” que vol recordar els orígens del barri del Pla de l’Arc i fer un homenatge als seus primers veïns.

Els artistes locals tornaran a sorprendre amb la Mostra de Teatre Amateur Local. I, com cada any, el teatre i la solidaritat s’uniran, en esta ocasió a benefici de l’Associació Espanyola Contra el Càncer i ACNUR. D’aquesta manera, Llíria s’adherix a la Xarxa Pobles Solidaris d’ACNUR, en una campanya de suport als refugiats durant les festes patronals dels municipis participants. La recaptació de l’espectacle “Al natural, sin instrumentos añadidos” del grup B Vocal i de la representació teatral “Aguacates” anirà destinada a cada ONG, respectivament.

Per altra banda, el dia 21 de setembre s’estrenarà l’espectacle “El Miracle de l’Aigua” a càrrec de la companyia La Fam, que combina música, dansa, acrobàcies, mapping i pirotècnica, creada amb motiu de les commemoracions de l’Any Vicentí. A més, el diumenge 23 es podrà disfrutar d’una doble sessió d’espectacles, amb l’obra infantil “El reino del león” i l’actuació del conegut il·lusionista Yunke.

La Fira i Festes de Sant Miquel arribarà al seu punt àlgid amb la celebració dels actes religiosos, organitzats per la Germandat de Sant Miquel. El 28 de setembre, centenars de veïns es congregaran per a la Baixà de la imatge de Sant Miquel des del seu monestir. Un dia més tard, serà el dia de la festa gran amb la celebració de la missa major i la processó.

PROGRAMA FESTES SANT MIQUEL 2018

festes

Divendres 14 de setembre

 20.00 h. Presentació del llibre LLÍRIA, LA GENT I ELS COSTUMS. Memòria gràfica” de José Vicente Soriano Bondía. Lloc: Centre Multiusos

22.00 h Visita del jurat i de les autoritats als carrers engalanats participants en el Concurs d’Engalanament de Carrers. Eixida: Plaça Major.

 Dissabte 15 de setembre

 9.00 h. “XVII Passejada amb carro” per als xiquets de 6 a 12 anys. Eixida: Plaça Major.

 10.00 h. 2a Fira del Llibre a Llíria. Lloc: Plaça Major.

 10.00 h. Campionat de Petanca a les pistes del parc de Petanca del Prat.

11.00 h. 2a Fira de l’Esport a Llíria durant tot el dia. Lloc: Plaça Major.

16.00 h. “XXVII Passejada amb bici” pel voltants de Llíria. Eixida: des de la plaça Major.

19.00 h. Concert de l’Agrupació Musical Edetana “Vicente Giménez”. Lloc: Església de la Sang.

Diumenge 16 de setembre

9.00 h. Una cistella pel Sahara. Lloc: Pavelló Pla de l’Arc.

10.00 h. Campionat de Petanca a les pistes de Petanca del Prat. Inscripcions: Llar del Jubilat (Adolfo Rández). Organitza: Otoñales en Primavera II.

19.00 h. IV Memorial Silvestre d’Edeta. Concert l’Orquestra de Plectre “El Micalet”. Lloc: Església de la Sang.

19.00 h. III CARRERA i MARXA SOLIDÀRIA LLÍRIA CONTRA EL CÀNCER. RUNCANCER.  Lloc d’inici: plaça Major de Llíria.

Dilluns 17 de setembre

19.00 h. Inauguració de l’exposició amb motiu del XX aniversari de l’Escola de Dibuix i Pintura de Weronika. Lloc: Centre Multiusos.

Dimecres 19 de setembre

 19.30 h. Inauguració de l’exposició de Manuel Silvestre “Diàleg amb Silvestre d’Edeta”. Lloc: Ca la Vila.

22.00 h. II Mostra de Teatre Amateur Local. Grup de teatre de la Majoralia de Sant Vicent ens ofereix la comèdia “Qui mos mana fer teatre”. Lloc: Teatre de la Llar del Jubilat.

 Dijous 20 de setembre

19.00 h. Inauguració de l’exposició: LES CASETES NOVES: 65 ANYS Lloc: Tourist Info Llíria-Mausoleus Romans. L’exposició es podrà visitar del 21 de setembre al 14 d’octubre de dilluns a dissabte de 19 a 21 hores i diumenges i festius de 11.30 hores a 13.30 hores.

22.00 h. II Mostra de Teatre Amateur Local. L’Associació Cultural “El Teatret de Sant Francesc” representa el sainet “Nelo Bacora” . Lloc: Teatre de la Llar del Jubilat.

Divendres 21 de setembre

19.30 h. Presentació del llibre “El rumor de la fe. Un camino de búsqueda personal” de Josep Mª Jordán Galduf, editorial Edeta, col·lecció Pensadores. Lloc: Ca la Vila.

22.30 h. Companyia de teatre la Fam presenta l’espectacle “EL MIRACLE DE L’AIGUA” commemoratiu de l’Any Vicentí. Lloc: Plaça Major.

Dissabte 22 de setembre

10.00 h. Tir social al plat. Trofeu Centenari. Lloc: Camp de tir “La Arboleda”. Organitza:

18.00 hores. Exhibició eqüestre. Lloc: Instal·lacions del Prat.

19.30 h. Acte d’atorgament de les distincions honorífiques. Lloc: Plaça Major.

22.00 h. Cercavila de les bandes des dels respectius locals socials fins a la plaça Major.

 22.30 h. CONCERT DE LES BANDES a la plaça Major. Hi participen l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria i la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria.

Diumenge 23 de setembre

 10.00 h. Tir social de blancs a braç. Lloc: Camp de tir “La Arboleda”.

 13.00 h. Cercavila de les autoritats acompanyades per la Banda Primitiva de Llíria.

14.00 h. Mascletà a la plaça Major.

 18.00 h. Representació de “El reino del León”. Lloc: Teatre de la Banda Primitiva.

  22.00 h. Actuació del gran il·lusionista YUNKE. Lloc: Teatre de la Banda Primitiva.

 Dilluns 24 de setembre

 19.00 h. Acte de la donació del fons documental de Gómez de Edeta a Llíria.. Lloc: Ca la Vila.

 22.00 h. Nit de Flamenc, la companyia “Flamenco Valencia” presenta l’espectacle “Andaduras”. Lloc: Teatre de la Banda Primitiva.

Dimarts 25 de setembre

19.00 h. Lliurament dels premis a l’excel·lència acadèmica i acte d’homenatge als mestres dels centres educatius que s’han jubilat enguany. Lliurament del premis del Concurs de Booktrailers  Lloc: Teatre de la Llar del Jubilat.

 20.30 h. Berenar sopar per a la gent major. A continuació, actuació del Grup de Danses i Rondalla “El Tossal”. Lloc: Plaça Major.

 Dimecres 26 de setembre

 19.00 h. Concert de la Banda Musical UDP Llíria-Camp de Túria-Serranos. Lloc: Teatre de la Llar del Jubilat.

22.00 h. Espectacle  de B VOCAL “Al natural, sin instrumentos añadidos” a benefici de la Asociación Española Contra el Cáncer. Lloc: Teatre de la Banda Primitiva.

 Dijous 27 de setembre

18.00 h.  Fases prèvies del XV Open de Billar a 3 Bandes, modalitat KO. Lloc: en la seu del Club de Billar.

 18.00 h. Lliurament de premis del IV Certamen de relats curts en castellà i valencià Pasqual Enguídanos-George H. White.

19.00 h. Presentació del llibre “30 mujeres fascinantes de la historia de Valencia amb les coautores Susana Gisbert i Marisa Alemany i l’editor Salvador Raga. Lloc: Ca la Vila

22.00 h. La companyia Saga Producciones presenta “Aguacates” de Tirso Calero amb Juanjo Artero, Jesús Cabrero, Ricardo Saiz Lucía Ramos. Lloc: Teatre de la Banda Primitiva.

 Divendres 28 de setembre

LA BAIXÀ

 Del 28 de setembre al 7 d’octubre. Torneig de la Raqueta “Jorge Gorris”, en les modalitats de tennis, pàdel i frontennis.

18.00 h.  Fases finals del XV Open de Billar a 3 Bandes, modalitat KO. Lloc: seu del Club de Billar

12.00 h. Eucaristia de la Germandat Sacerdotal Edetana al Monestir de Sant Miquel.

18.30 h. Baixada de la imatge de Sant Miquel des del Reial Monestir fins a la parròquia de l’Assumpció, acompanyada per la Primitiva. A l’altura de la seu de l’Orquestra de Plectre “El Micalet” es trobaran les imatges de sant Miquel i de sant Vicent, i l’agrupació oferirà als sants una actuació musical. A continuació, se celebrarà l’eucaristia i es farà el Pregó de les Festes.

 23.00 h. Concert de Krisha, Pep Gimeno Botifarra i Carmen París amb la Banda Primitiva de Llíria. Lloc: Plaça Major.

 Dissabte 29 de setembre

LA FESTA MAJOR

 12.00 h. Celebració de la Solemne Eucaristia a l’església de l’Assumpció.

13.30 h. Cercavila de les autoritats acompanyades per la Banda Simfònica Unió Musical i precedits pel Grup de Danses “El Tossal” de Llíria.

14.30 h. Mascletà a la plaça Major.

19.30 h. Processó interparroquial en honor de l’arcàngel Sant Miquel, amb l’acompanyament de la Banda Juvenil Primitiva de Llíria a la imatge de sant Vicent Ferrer i de la Banda Simfònica Unió Musical a la imatge de Sant Miquel.

23.30 h. Espectacle musical, festa, animació, les millors cançons amb l’actuació de l’Orquestra Euforia. Lloc: Exteriors pavelló Pla de l’Arc.

Diumenge 30 de setembre

10.00 h. Concurs de pintura ràpida a l’aire lliure “Pintor Josep Manaut”. Lloc: Plaça Major.

19.00 h. Pujada de la imatge de Sant Miquel des de la parròquia de l’Assumpció fins al Reial Monestir. Eucaristia pels difunts de la Germandat de Sant Miquel.

 Dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre

 10.00 h. Tir i arrossegament. Lloc: Al costat del camp municipal del Canó. Organitza: Penya Arre.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà