El Consell destina 250.000 euros per a millorar la costa de San Miguel a Lliria

cuesta San Miguel Lliria Camp de Túria

La intervenció s’executa sobre tres zones, la costa de San Miguel, la superfície d’uns habitatges i en la plaça que es forma a baix 

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració per a 2021 entre la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament de Lliria per al desenvolupament del projecte d’urbanització parcial de la costa de San Miguel i la instrumentació de la subvenció corresponent a enguany.

Per a l’execució d’aquest projecte, la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica aportarà una subvenció de 250.000 euros amb càrrec als pressupostos de 2021. El projecte ha d’entendre’s com la porta al convent de San Miguel i hauria de completar-se en fases posteriors.

Aquest conveni s’estableix davant la necessitat d’adequar l’únic accés urbanitzat al convent de San Miguel que es realitza a través de la costa San Miguel, amb problemes d’escolament de l’aigua, accessibilitat, instal·lacions urbanes obsoletes o inexistents i el caràcter atrotinat i espontani del conjunt.

La intervenció s’executa sobre tres zones, la costa de San Miguel, la superfície d’uns habitatges i en la plaça que es forma a baix en l’arrancada de la costa de San Miguel, entre els carrers Quevedo, Mesquines de l’llogaret, L’Llogaret i Recared.

El projecte es troba confrontant en la seua zona aquest amb el jaciment arqueològic ‘Poblat Ibèric Cerro de San Miguel’, declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) del Patrimoni Històric Espanyol amb la categoria de zona arqueològica, quedant a l’interior de l’entorn BIC la superfície resultant de la demolició d’uns habitatges.

L’actuació comprén les obres de pavimentació i remodelació de les zones, tant per als vianants com rodades, es respectarà l’estructuració d’aquestes, però s’ampliaran, on siga possible, les voreres i les zones enjardinades existents, i es dotarà també la zona de mobiliari urbà (bancs, jardineres, fonts, papereres

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà