Detingut a Llíria per estafar en la compra de 81.500 quilos d’albercocs i cireres

La denúncia va ser interposada per una empresa hortofructícola

La Guàrdia Civil ha detingut a Llíria a un home de 49 anys per dos delictes d’estafa i un altre de falsedat documental en la compravenda de 80.000 quilos d’albercocs i de 1.500 quilos de cireres.

L’operació “Frutcolorado” es va iniciar el juliol passat després de la denúncia interposada a Llíria per una empresa hortofructícola que manifestava haver sigut estafada després d’haver acordat i pagat la recollida de 80.000 quilos d’albercocs en dues finques de la localitat d’Abarán (Múrcia), sense haver rebut mai el benefici.

Segons han informat aquest dilluns fonts de la Guàrdia Civil, la companyia hortofructícola va acordar amb un supòsit intermediari la recollida de 80.000 quilos d’albercocs en dos camps del municipi d’Abarán per un valor de venda del producte de 39.000 euros.

L’empresa va fer el pagament per endavant mitjançant tres pagarés, els quals van ser cobrats anticipadament per una tercera persona per a així assegurar-se el cobrament l’intermediari.

Les investigacions van permetre esbrinar que en Lloc de la Guàrdia Civil de Villena s’havia presentat una denúncia per fets similars. Aquesta vegada, l’autor havia adquirit 1.500 quilograms de cireres per un valor de més de 4.000 euros, sense arribar a realitzar el pagament acordat.

Després de les investigacions realitzades per l’Equip Roca d’Ibi i l’Equip Roca de Llíria es va poder verificar que es tractava de la mateixa persona, que finalment ha sigut detinguda per dos delictes d’estafa i un delicte de falsedat documental. Les diligències han passat al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Llíria. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà