Llíria crea un hort escolar inclusiu

huerto escolar inclusivo Llíria

Aquesta iniciativa ofereix un espai educatiu als més joves sobre agricultura, conservació del medi ambient i aliments saludables

La Regidoria d’Educació, Infància i Joventut de Llíria ha posat un funcionament l’Hort Escolar Inclusiu “Llavors pel futur”, un projecte en el qual participen les comunitats educatives dels CEIP Sant Miquel, CEIP Sant Vicent, IES Camp de Túria i IES Laurona. Aquesta iniciativa està subvencionada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

L’alcalde Joanma Miguel i el regidor d’Educació, Vicent Lis, han visitat hui aquesta activitat que es desenvolupa en les instal·lacions de “Vila Ángeles”, on el primer edil ha destacat que aquest nou espai d’aprenentatge “permetrà acostar la naturalesa a la infància i joventut del municipi, en una iniciativa que afavoreix l’experimentació activa, la comprensió dels processos físics, químics i de la naturalesa, així com la necessitat de cuidar el cos, mantindre’s sa i previndre malalties”.

L’alumnat participant realitza diferents sessions formatives i informatives a l’aire lliure, centrades en l’agricultura orgànica, la conservació de la biodiversitat i el medi ambient i una alimentació saludable i de km 0. En aquestes activitats aprenen sobre compostatge i gestió de residus, tècniques de reg, prevenció i control de plagues, cultiu i ús de plantes aromàtiques i medicinals, cultius estacionals, construcció d’hotels d’insectes i aliments saludables amb una escola de cuina.

Igualment, el projecte “constitueix un instrument per a obrir els centres educatius a la comunitat que els envolta, amb processos educatius puguen tindre lloc més enllà de les aules i afavorint la creació de xarxes socioeducatives”, ha assenyalat l’edil d’Educació.

En la seua organització s’han incorporat principis inclusius. Així, s’aprofiten les xarxes de recursos socials i teixit associatiu del municipi per a promoure el desenvolupament de valors positius cap a la diversitat, igualtat social i de gènere, la solidaritat, la col·laboració, el treball en equip o la sostenibilitat.

D’aquesta manera, “des d’aquesta regidoria apostem per la promoció del desenvolupament sostenible en el municipi i la consecució dels objectius contemplats en l’Agenda 2030, un projecte que fomenta la recuperació de les zones verdes del nostre municipi, suposa un instrument d’inclusió i esperem que es convertisca en un model i impuls a la renaturalització del nostre entorn”, ha manifestat Vicent Lis.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà