El programa JOOP de l’IVAJ arriba a la seua cinquena edició a Llíria

Programa JOOP LLíria

Esta iniciativa pretén motivar a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis o es troben en l’atur

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Llíria participa de nou en el programa Jove Oportunitat, promogut per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i cofinançat pel Fons Social Europeu.

Este mes de febrer ha donat començament a Llíria la cinquena edició del JOOP, que persegueix motivar a joves entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis o es troben situació de desocupació.

El programa proposa una orientació ambivalent, tant personal, mitjançant tècniques de coaching actitudinal, com a professional, amb un enfocament des del treball i les visites a empreses.

L’alcalde Joan Manuel Miguel i el regidor de Joventut i Infància, Vicent Lis, han visitat a les persones participants en esta edició. El primer edil ha destacat que “este és un programa de gran importància per a la joventut del municipi, ja que ofereix una visió integral a les persones joves i els permet construir el seu propi projecte global de vida”.

El projecte orienta de manera individualitzada a les persones participants, a través de tallers d’assessorament que incentiven la seua motivació. “Durant els pròxims sis mesos, participaran en les diferents sessions de dinàmiques grupals, activitats i entrevistes individuals, que estan dirigides per un psicòleg expert en el coaching de joves i adolescents”, ha explicat Vicent Lis.

El JOOP també contempla activitats de convivència i reflexió que donen suport a esots joves en la configuració eficient del seu propi projecte vital i professional.

A més, visitaran diferents empreses per a adquirir una visió global del mercat laboral, que els ajude a orientar-se per una eixida professional determinada. Igualment, el projecte ofereix un mòdul final de reentrada acadèmica, on es facilita a les persones que ho desitgen, a optar a la realització de la prova d’accés a un grau mitjà.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà