Rescaten desorientat i deshidratat a un home desaparegut a Alcublas

guardia civil

El baró va desaparéixer dilluns passat amb la intenció de visitar un xalet de la seua propietat a Llíria

La Guàrdia Civil ha rescatat, en un terreny muntanyenc conegut com el Barranc de la Cova Negra del terme municipal de Alcublas (València), a un home de 75 anys que portava desaparegut 24 hores i, a més de presentar excoriacions i ferides lleus, estava desorientat i presentava símptomes de deshidratació.

L’home, de nacionalitat espanyola, va marxar sobre les 7 hores del passat 28 de març del seu domicili de València amb intenció de visitar un xalet de la seua propietat en el municipi valencià de Llíria, segons ha informat l’Institut Armat.

A les 14 hores, els seus familiars, en comprovar que no havia tornat, van decidir telefonar-ho, però sense aconseguir situar la seua ubicació, i es van traslladar al xalet de Lliria i van verificar que no havia arribat a l’habitatge.

Sobre les 22 hores, els parents de la persona desapareguda es van desplaçar al Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Llíria i van interposar la corresponent denúncia i, una vegada coneguts els fets, es va posar en marxa el dispositiu de cerca i localització d’aquesta persona.

El dispositiu estava format per diferents patrulles de la Guàrdia Civil de Lliria, Pobla de Valbona, Vilamarxant i Casinos, així com per membres del Grup de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya, Servei Cinológico i Servei Aeri de la Guàrdia Civil.

L’Equip de Policia Judicial de Llíria, immediatament, va realitzar les gestions amb el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Llíria, que va autoritzar la geolocalització del telèfon mòbil per a la seua localització.

A les 11.40 hores del 29 de març, l’helicòpter de la Guàrdia Civil va informar que havia trobat a la persona desapareguda, en un terreny muntanyenc conegut com el Barranc de la Cova Negra del terme municipal de les Alcubles.

L’home es trobava amb símptomes de deshidratació, desorientat, amb excoriacions i ferides lleus i, després de prestar-los els agents del Servei Aeri de la Guàrdia Civil una primera assistència, van traslladar a la víctima que, poc temps després, va ser atesa a l’Hospital de Lliria.

Segons les fonts, gràcies a la ràpida intervenció dels agents i el coneixement de la zona es va poder localitzar i rescatar a aquesta persona i evitar un mal major.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà