Llíria aprova dotar de clavegueram i pavimentació a la urbanització Alt de Botigueta

ayuntamiento lliria

S’executarà per fases i serà econòmicament més assequible

El ple i la Junta de Govern de l’Ajuntament de Llíria han fet l’últim pas per a iniciar un nou model de gestió urbanística a les urbanitzacions de la localitat. En l’última sessió plenària, el Govern local donava compte de l’aprovació del projecte de dotació de clavegueram i pavimentació de vials de la urbanització UE45-Alt de Botigueta.

Segons explica la regidora de Gestió Urbanística, Elena Jiménez, “gràcies als últims canvis introduïts en la Llei Urbanística Valenciana (LOTUP), s’ha pogut abandonar la figura del PAI, un model de gestió que havia fracassat a Llíria i que ha donat molts maldecaps, tant a l’ajuntament com a les famílies que havien d’afrontar pagaments fins i tot per serveis que ja disposaven, per a passar a una nova fórmula de gestió”.

A partir d’ara, l’equip de Govern ha apostat per un nou model de gestió, mitjançant la implantació d’aquells serveis dels quals manca la urbanització, escometent les obres per fases i mitjançant contribucions especials, les quals en el cas de la UE45Alt de *Botigueta es podran pagar fins a 36 mensualitats.

Amb això, apunta Jiménez, “es facilita que socioeconòmicament siga més viable per als veïns i veïnes poder anar culminant la urbanització completa dels sectors residencials que actualment encara no tenen ni clavegueram, ni pavimentació de vials, ni enllumenat públic”. “S’escometrà sempre com a primera fase la del clavegueram, amb la finalitat d’evitar que es continue abocant a fosses sèptiques o pous cecs”, ha afegit.

Juntament amb la UE45Alt deBotigueta s’estan tramitant actuacions en urbanitzacions com la UE18-Monteblanco, que ja té aprovat el projecte, i la UE19B-Sant Vicent, en fase de supervisió, entre altres que estan en estudi. També s’està treballant en la dotació de clavegueram en la UE17A-Sant Gerardo i la connexió als col·lectors generals de la UE20 El Regalón i El Caramello.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà