Llíria ofereix al seu personal eines per a l’ús d’un llenguatge més inclusiu

Igualtat presenta la guia “normes de comunicació no sexista” per a garantir l’ús en l’adminsitració local

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, com a responsable de l’Àrea d’Igualtat, ha presentat hui la guia “Normes de comunicació no sexista. Garanties per a l’ús del llenguatge i de les imatges no sexistes en l’administració local”. En l’acte ha estat acompanyat per la regidora de Recursos Humans, Fina Torrijo, l’agent d’Igualtat i les coordinadores del projecte elaborat per la Fundació Florida.

Este document naix de la recent aprovació II Pla Municipal d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes 2021-2024, que s’estructura en set àrees d’actuació, entre les quals es troba la de comunicació i llenguatge no sexista.

Una de les accions contemplades era esta guia que té com a principal objectiu garantir l’ús del llenguatge i imatges no sexistes en tota la comunicació interna i externa, dirigida tant al personal municipal com a la ciutadania.

Este document recull una sèrie de recomanacions per a l’ús del llenguatge inclusiu, que servirà d’instrument de consulta per a tot el funcionariat, amb la finalitat que la lingüística igualitària es plasme en tots els continguts públics i escrits administratius de l’Ajuntament de Llíria. 
    
L’alcalde Joanma Miguel ha assenyalat que “som conscients del poder de la paraula i les imatges com a instrument de canvi social, per la qual cosa la inclusió en la comunicació és un aspecte clau que s’ha de reformular per a aconseguir una societat més justa i igualitària”.
    
“Amb este compromís, facilitem al nostre personal aquesta eina per a afavorir una comunicació no sexista que ens permetrà avançar en la consecució d’una igualtat tracte i oportunitats, real i efectiva, entre dones i homes”, ha afegit.
 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà