Compromís llança una campanya contra l’exclusió financera i per una banca pública

A la comarca del Camp de Túria la campanya s’ha iniciat en Llíria

La coalició Compromís ha posat esta setmana en marxa una acció als carrers per denunciar el tancament d’oficines bancàries i la reducció de l’atenció presencial del bancs.

La campanya “0% d’Interés” reivindica una banca que fique les persones al centre, amb una major presencialitat, un tracte més humà, més oficines i caixers als pobles i aturar els acomiadaments dels treballadors i treballadores mentre els bancs tinguen beneficis milionaris.

Al Camp de Túria la campanya s’ha iniciat en Llíria, on han participat els diputats de Compromís Juan Ponce i Paco Garcia, així com l’alcalde la localitat Joanma Miguel i diferents regidors de poblacions veïnes com els de Olocau i Vilamarxant. L’acció s’ha fet a la Plaça de Partidors, davant de la seu social del Sabadell.

Juan Ponce ha assenyalat que la ciutadania va rescatar amb els seus impostos i en els pitjors moments de la crisi financera a les entitats bancaries, ara és el moment de que estes entitats retornen als seus usuaris un servei en condicions que no genere cap escletxa.

El alcalde de Llíria, ha senyalat que Compromís estarà sempre al costat de les persones i està treballant en una regulació que obligue els bancs a atendre presencialment, ampliant els horaris d’atenció i garantir un servei accessible per a totes i tots.

El diputat Paco Garcia, ha senyalat que Compromís aposta per una banca amable i pública, que preste una atenció personalitzada i directa, en horaris assequibles i sobretot que tinguen en compte a la gent major i aquelles persones que no controlen els nous serveis informàtics bancaris. Per això proposen la creació d’una banca pública valenciana que es podria posar en marxa a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF).

La campanya de la coalició també compta amb un lloc a internet en l’adreça zerointeres.com i un vídeo explicatiu per a les xarxes socials, a més d’iniciatives parlamentàries i als ajuntaments.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà