Llíria nomena Fill Predilecte, a títol pòstum, a l’escriptor Pascual Enguídanos

Distinción Pascual Enguídanos Usach

El futbolista paralímpic, Vicente Aguilar, va rebre la medalla de la ciutat en l’acte d’entrega de les distincions honorífiques 2022

L’Ajuntament de Llíria ha nomenat Fill Predilecte, a títol pòstum, a l’escriptor Pascual Enguídanos Usach. La distinció va ser recollida pel seu cunyat Manuel Boscá, en nom de la família.

En l’acte d’entrega de Distincions Honorífiques 2022, celebrat ahir en el Conservatori de Llíria, també es va concedir la Medalla de la Ciutat al futbolista paralímpic Vicente Aguilar Carmona, i l’exregidora Vallivana Murgui Ortega va rebre la Distinció d’Honor, en reconeixement a la seua labor en el Consistori entre els anys 2012 i 2021.

L’alcalde, Joanma Miguel, va assenyalar que el seu nom “sempre estarà lligat a la ciutat de Llíria i mereixen tot el nostre respecte i admiració per les seues trajectòries”. “Podem dir, amb orgull, que hui Llíria, la nostra societat, és un espai de convivència i pluralitat millor gràcies a la seua contribució des de diferents àmbits i representen la riquesa humana del nostre municipi”, va manifestar.

PERSONES GUARDONADES
Pascual Enguídanos Usach (Fill Predilecte a títol pòstum)
Pascual Enguídanos (1923-2006) és considerat actualment com un dels millors escriptors de literatura popular del segle XX i pioner de la ciència-ficció a Espanya. Va escriure més 360 novel•les, moltes d’elles sota el pseudònim de George H. White i Van S. Smith. La seua obra més famosa, “La Saga de los Aznar”, està reconeguda com la millor sèrie de ciència-ficció escrita a Espanya. També va cultivar altres gèneres amb obres romàntiques, de l’Oest, policíaques o bèl•liques.

L’escriptor de Llíria va rebre nombrosos reconeixements nacionals i internacionals per la seua trajectòria literària. Entre ells, destaca el màxim guardó a la millor sèrie europea de ciència-ficció aconseguit el 1978 en la Convenció Europea de Ciència-ficció celebrada a Brussel•les. Al 1994 li van concedir el premi Ignotus a la labor de tota una vida, concedit per l’Associació Espanyola de Fantasia i Ciència-ficció. I l’any 2003, el Congrés Nacional de Fantasia i Ciència-ficció li va concedir el prestigiós premi Gabriel.

Actualment existeixen associacions de seguidors de l’obra de Pascual Enguídanos i les seues novel•les de ciència-ficció són objecte d’estudi en llibres i revistes especialitzades.

Vicente Aguilar Carmona (Medalla de la Ciutat)
Vicente Aguilar, natural de Llíria, és tot un exemple de superació malgrat la seua diversitat funcional i atresora un brillant palmarés en la seua extensa carrera esportiva. Ha estat en actiu amb llicència de Futbol 5 fins a la temporada 2020-2021, participant en la Lliga Nacional de Futbol 5 amb diversos equips, tots ells pertanyents a la Delegació Territorial de l’ONCE a Madrid.

Va ser component de la selecció espanyola de Futbol 5 fins als passats Jocs Paralímpics de Tòquio 2021. Amb el combinat nacional, ha obtingut un total 13 medalles en campionats europeus i mundial, i entre les quals es troba el bronze aconseguit en els Jocs Paralímpics d’Atenes 2004.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà