La Primitiva i la Unió oferixen grans interpretacions en el Concert dels Bandes de Llíria

concert de bandes Llíria

José Rafael Pascual Vilaplana i Juan Gonzalo Gómez Deval van ser homenatjats

Llíria va viure anit, un any més, la seua gran trobada musical de les festes de Sant Miquel amb la celebració del Concert dels Bandes 2022. L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva i la Unió Musical van tornar a compartir escenari en esta cita celebrada a la plaça Major i van delectar el públic amb les seues grans actuacions. A més, la Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO va rendir homenatge en esta edició a dos figures de la direcció i de la composició, José Rafael Pascual Vilaplana i Juan Gonzalo Gómez Deval.

La Banda Primitiva de Llíria, dirigida per Javier Enguídanos, va ser l’encarregada de començar l’acte musical. Va interpretar el pasdoble “Mari Carmen Desco” i “La batalla de Rande” de Gómez Deval, i va tancar la seua actuació amb “Jaque Mate” d’Artur Bliss.

En la segona part, la Banda Simfònica Unió Musical, davall la batuta de José Miguel Rodilla, va oferir l’estrena absoluta del pasdoble “A Gael” de Gómez Deval, dedicat a un dels seus néts, i “Dragón Elliot” també del mateix autor, junt amb “Divertimento” de Leonard Bernstein. L’agrupació va tancar el festival amb l’Himne de Llíria i l’Himne de la Comunitat Valenciana, dirigits respectivament per Pascual Vilaplana i Gómez Deval.

José Rafael Pascual Vilaplana, de Muro d’Alcoi, va actuar com a president d’honor del Concert dels Bandes de Llíria 2022. Des de 2015, és director titular de la Banda Municipal de Bilbao i des de 2018, compartix titularitat amb la Banda Municipal de Barcelona. Ha dirigit diferents bandes i orquestres per tot el món, i ha treballat amb reconeguts solistes, a més de rebre nombrosos guardons per la seua trajectòria.

En l’acte, l’Ajuntament de Llíria també va rendir homenatge al reconegut compositor en el món de la banda simfònica, Juan Gonzalo Gómez Deval. Nascut a Benisanó, ha compost obres per a distints certàmens internacionals i està en possessió del Premi Euterpe 2006 a la composició de música simfònica, entre altres mèrits.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà