CSIF insta a Sanitat a reforçar amb 30 tècnics en cures auxiliars d’infermeria els hospitals Arnau i Llíria

Hospital Llíria

La central sindical alerta de l’escassa dotació de plantilla en diferents categories en els dos hospitals

El sindicat CSIF ha demanat per escrit a Conselleria de Sanitat que “dote de 20 places estructurals de TCAE (tècnic en cures auxiliars d’infermeria) a l’hospital Arnau i de 10 a l’hospital de Llíria”. La central sindical destaca el “minvament en l’atenció sanitària al pacient” que pateix el servei per l’escassetat actual de professionals, que afecta també altres categories.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha traslladat la petició de “reforços estructurals en la categoria de TCAE” davant el retard per part de Conselleria a cobrir les places estructurals d’aquests professionals, i a causa “de la gran demanda existent per a atendre les necessitats dels pacients”.

El sindicat explica que de les al voltant de 5.000 places que va anunciar Conselleria per a incorporar-se al maig, únicament dues de TCAE van correspondre a l’hospital de Llíria; i tres, a l’Arnau de Vilanova. No obstant això, el 9% del conjunt d’aqueixes places no es va cobrir, i Sanitat va anunciar que després d’estiu proveiria altres 1.000. En suma queden unes 1.500 per assignar.

La central sindical demana la creació de 30 places estructurals conjuntes en els dos hospitals del departament Arnau-Llíria. En aquest sentit, recorda que ja a l’abril, quan únicament Conselleria va assignar cinc, “li traslladem la nostra perplexitat davant tan escàs reforç i demanàvem que s’augmentara el mateix”. El sindicat recalca “la importància d’aquests professionals en l’atenció directa al pacient i l’esforç que realitzen cada dia en unes condicions d’escassetat de plantilla”.

CSIF, en l’escrit que ha presentat recentment, subratlla “la gran demanda de professionals existent per a cobrir les necessitats dels pacients”. El sindicat recorda la infradotació dels hospitals d’aquest departament. Referent a això apunta que Conselleria no ha reforçat amb personal estructural categories com a tècnic de raigs ni ha creat una plaça de tècnic de laboratori i una altra de tècnic de farmàcia a l’hospital de Llíria, malgrat la manca existent.

El sindicat, respecte a l’hospital Arnau de Vilanova, també ha advertit de “la repercussió negativa en la qualitat assistencial” que ha suposat “l’assignació d’un únic reforç en la categoria de zelador” al maig, ja que considera necessari un mínim de sis places per a adequar-se “a les pròpies necessitats traslladades des de la Direcció del departament a Conselleria de *Sanitat”.

CSIF, igualment, posa l’accent, en la importància de la urgent creació de reforços de metges intensivistas. Respecte a aquesta qüestió afirma que “el Servei de Medicina Intensiva del departament ha ampliat la seua capacitat assistencial en els últims cinc anys sense un increment proporcional de plantilla”. Per exemple, s’ha passat de sis a 16 llits UCI. El sindicat sol·licita “la creació d’un mínim de sis places de reforç estructural de facultatiu *intensivista”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà