Llíria celebra demà la baixà de Sant Miquel que visitarà les tres parròquies

El festeig extraordinari es realitza cada cinc anys i en 2020 no es va fer per la pandèmia

Localitats de l’Arxidiòcesi de València celebraran aquest dijous, 29 de setembre, la festivitat del seu patró, San Miguel Arcàngel, entre elles Llíria, que enguany baixarà la imatge principal del sant, festeig extraordinari que es realitza cada cinc anys i que en 2020 no va poder fer-se a causa de la pandèmia.

Les festes patronals en honor a l’Arcàngel San Miguel començaran a Llíria demà, dimecres, al matí, amb la missa que ofereix la Germanor Sacerdotal presidida per José Alonso, degà de la Germanor, indiquen fonts parroquials de la localitat.

A més, enguany serà baixada la imatge de San Miguel coneguda com el “Gran”, de major grandària que la processional, que només ix del Reial Monestir cada cinc anys, els acabats 0 o en 5. Com en 2020 no va poder eixir per la pandèmia “enguany, de manera especial, sí que serà baixada la imatge gran que visitarà les tres parròquies de Llíria”.

D’aquesta manera, demà a la vesprada tindrà lloc la tradicional “baixà de Sant Miquel” de la imatge gran del sant patró, “acte entranyable en el qual la imatge del *copatrón sant Vicente Ferrer acudeix a la trobada de ‘Àrcangel”. En aqueix moment, a més, s’ofereix l’actuació de l’Orquestra Plectre “El Micalet”.

Les dues imatges seran portades a la parròquia de l’Asunción on se celebrarà l’Eucaristia, presidida pel retor Vicente Cerezo.

El dijous 29, dia gran de la festa, tindrà lloc la missa presidida pel rector de Sant Francesc d’Assís, Rafael Fernández i a la vesprada les imatges recorreran els carrers del municipi en una processó presidida pel rector de María, Mare de l’Església, Joaquín Sarrión, i que finalitzarà en la parròquia de l’Asunción.

El dia 30 la imatge serà traslladada a la parròquia de María, Mare de l’Església, on se celebrarà una missa a les 19 hores. En finalitzar, la imatge serà portada a la parròquia de Sant Francesc d’Assís, on romandrà fins a l’endemà, quan es procedirà a la pujà de la imatge, amb la qual conclouen les festes patronals.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà