El Conservatori de Llíria obri el nou curs en la xarxa de la Generalitat

conservatorio Llíria

La Conselleria d’Educació assumeix les despeses de funcionament i del professorat amb 1,5 milions

Les classes del Professional de Música de Llíria, com a nou centre de la xarxa de la Generalitat, donaran inici demà 19 d’octubre amb 300 alumnes.

El ple del Consell ha aprovat la integració del centre de titularitat municipal, en la xarxa de la Generalitat i passa a dependre directament del sistema de conservatoris professionals de la Conselleria d’Educació assumirà les despeses de funcionament i del professorat, amb una inversió d’1.500.000 euros.

El conveni tindra una validesa de quatre anys prorrogable a quatre més i la Conselleria d’Educació

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha destacat que el centre “podrà continuar desenvolupant la seua excel·lència formativa sota l’empar de la Generalitat, amb tots els avantatges que això comporta tant per a l’alumnat i les seues famílies com per al propi Ajuntament que tindrà un important estalvi per a les arques municipals”.

D’esta manera, “es compleix una reivindicació històrica que el nostre Conservatori mereixia pel seu reconeixement com a Ciutat de la Música i membre de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO”, ha afegit.

L’edil d’Ensenyaments Artístics, Paco García, ha assenyalat que el traspàs “garanteix el millor futur per al centre i servirà per a potenciar la seua oferta educativa”. “En dependre de la xarxa autonòmica, l’alumnat s’estalviarà el 90% de les taxes municipals que pagava fins ara, la qual cosa contribuirà a facilitar la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’ensenyament musical”, ha destacat.

Igualment, “l’assumpció el conservatori per part de la Conselleria suposa la millora de les condicions laborals del professorat, que mantindrà el seu lloc de treball”, ha comentat el regidor.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà