Axí serà la nova plaça Major de Llíria

plaza major Llíria

L’Ajuntament ja té projecte per a la remodelació

L’Ajuntament de Llíria ja té projecte per a la remodelació de la plaça Major. Segons ha anunciat hui en la presentació de la proposta el regidor de Mobilitat Sostenible, Paco García, “han finalitzat els treballs de redacció del projecte bàsic i el d’execució de la primera fase amb el que el consistori començarà a preparar la licitació de les obres per a donar una nova imatge i impuls a esta zona cèntrica de la ciutat”.

L’arquitecte redactor, José Tomás Llavador, ha explicat que el projecte es divideix en tres fases, i afectarà una superfície de més de 5.000 metres quadrats, on la primera, la que se centra en l’actual plaça, suposarà una actuació en superfície de més de 3.000 m².

El programa d’actuació contempla l’eliminació de voreres i elements que dificulten l’accessibilitat, deixant tota la plaça en una plataforma única, on el vial existent que passa per davant de Ca la Vila desapareix i es genera un gran espai que ressalta este edifici protegit i catalogat com a BIC.

Així mateix, es generen nous espais verds i que delimiten els entorns i focalitzen els dos elements patrimonials que hi ha en la plaça Major, com és l’església de l’Assumpció i la casa consistorial.

La urbanització s’ha plantejat amb pedra calcària del terreny, que s’integra amb les construccions ja existents, generat un ambient mediterrani i de fàcil conservació.

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, ha assenyalat davant el representants de les diferents entitats locals que desenvolupen actes en este espai públic que amb este projecte “es finalitza el procés participatiu i d’elecció de la plaça que es vol per a un futur pròxim. Un entorn pensat en les persones, en l’activitat cultural, comercial i tradicional de la ciutat, que genere nous espais de convivència amb les noves modalitats d’urbanisme del segle XXI i on s’incorporen elements verds, d’accessibilitat i sostenibilitat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà