Llíria, municipi convidat del Festival d’Arquitectura Open House València

S’han organitzat activitats el 14 i 15 d’octubre

Llíria s’ha incorporat enguany com a municipi convidat al Festival Open House València (OHV). Esta iniciativa cultural està promoguda per l’Acadèmia Europea del Paisatge Urbà (AEPU), una associació sense ànim de lucre, formada per un grup d’arquitectes i professionals valencians interessats en els processos d’innovació urbana, l’arquitectura i la participació ciutadana.

El Open House València constitueix una potent plataforma de difusió de l’arquitectura valenciana. Multitud d’edificis obrin les seues portes, per a exhibir la seua singularitat funcional, tipològica i formal. Representa un projecte multidisciplinari i obert a tota la ciutadania que pretén ajudar a viure i gaudir de l’arquitectura, el paisatge i l’art urbà, impulsant noves maneres de contemplar-la i habitar-la.

A més, “el festival té com a objectiu donar visibilitat a les ciutats dels voltants de València, amb la Xarxa de Municipis Convidats, que són partícips de l’esdeveniment mitjançant activitats pròpies en la seua localitat”, ha explicat el regidor de Turisme, Paco García.

D’esta manera, “des de Llíria sumem un nou projecte de col·laboració amb altres entitats per a mostrar la nostra història i diversitat cultural, i amb el suport de Turisme Llíria, participarem enguany en esta iniciativa com a municipi convidat. A més, de Ciutat Creativa de la Música de la UNESCO des de 2019, la nostra localitat destaca també pel seu patrimoni arquitectònic i arqueològic, amb una gran oferta cultural, gastronòmica i musical”, ha comentat el regidor.

Durant el cap de setmana del 14 i 15 d’octubre, les persones participants podran visitar cinc monuments arquitectònics i arqueològics, que tindran jornades de portes obertes: Ca la Vila, Banys Àrabs, Mausoleus romans, el Santuari Oracular i Termes romanes de Mura i l’església de la Sang.

Rutes temàtiques a Llíria

Igualment, “Turisme Llíria ha preparat tres rutes temàtiques, acompanyades d’actuacions musicals i guiades pel tècnic municipal Vicent Sesé”, ha anunciat García.

El dissabte 14 d’octubre a les 12 hores es realitzarà l’Edeta Romana’. Eixe mateix dia, a les 17 hores, es farà un recorregut per la ‘Lyria medieval’. I el diumenge 15, a les 12 hores, la ruta estarà dedicada a la ‘Llíria Renaixentista i Barroca’. Així, estes propostes representen una oportunitat única de conéixer diferents èpoques de la història a través dels monuments presents a la ciutat.

Finalment, el diumenge 15 d’octubre a les 10.30 hores, a la plaça Major Antiga, tindrà lloc l’activitat Esmorzaret OHV, una fusió que permetrà disfrutard’experiències gastronòmiques úniques en localitzacions d’elevat interés arquitectònic, i que inclou també una visita guiada a l’església de la Sang per l’historiador Toni Llibrer.

Les inscripcions es poden realitzar a través de la web https://www.openhousevalencia.org/municipio-invitado-lliria/.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà