Visit Llíria i València Turisme projecten els seus atractius a Pesaro

Turisme, música i gastronomia s’oferixen com a reclam a nous visitants italians en terres valencianes

Un quartet de professores del Conservatori Professional de Música de la capital del Camp de Túria, sota la marca “Llíria City of Music” va actuar anit al costat d’altres intèrprets internacionals i l’orquestra italiana Olimpia, exclusivament femenina i que celebrava el seu quint aniversari, al Teatre Rossini de Pesaro.

Este intercanvi musical ha servit també perquè València Turisme i Visit Llíria promocionaren els atractius de la província i la seua extraordinària oferta deproductes turístics i musicals.

La Diputació de València i l’Ajuntament de Llíria ha participat en esta trobada amb autoritats i empreses del sector turístic del municipi de Pesaro, que ha sigut seleccionat enguany com a Ciutat Cultural Italiana.

A esta, impulsada per Turisme València, van assistir per part de la institució provincial, la seua vicepresidenta segona, RemeMazzolari, i per part de l’Ajuntament de Llíria, el regidor de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García.

La Diputació de València va presentar, en un “fam trip”, l’àmplia gamma d’atractius de les localitats de la província, des de turisme d’interior amb meravellosos paisatges i diverses propostes culturals per a poder gaudir d’ell, fins als més de 100 quilòmetres de litoral sota el sol mediterrani. Igualment, va posar en valor la variada gastronomia, les festes populars i les tradicions de les localitats valencianes, amb un gran patrimoni historicoartístic.

“Donar a conéixer la província de València a través de la música, en una ciutat peculiar com Pesaro, ens ompli d’orgull. Són molts els aspectes històrics i culturals que les nostres nacions tenen en comú, i sempre és un plaer poder donar suport a estes activitats d’intercanvi i creixement mutu”, ha manifestat la vicepresidenta RemeMazzolari.

Per part seua, Llíria ha tancat un acord de col·laboració amb Pesaro, també Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, amb el qual es vol impulsar, al costat d’altres municipis europeus, projectes que puguen servir de base per a la internacionalització de la nostra música i dels nostres músics.

En este sentit, l’edil Paco García va destacar que “estem encantats de poder haver portat el talent musical de Llíria a Pesaro, dos Ciutats Creatives singulars i fortament protagonistes en este camp artístic. Per a les nostres intèrprets ha sigut un honor actuar en el prestigiós Teatre Rossini al costat de l’orquestra Olimpia, que ja vam tindre el plaer d’acollir el mes de juliol passat a la nostra localitat”.

Este projecte, sota la xarxa UNESCO, ha contribuït a connectar Llíria i Pesaro a través d’un intercanvi d’experiències turístiques i culturals i a més en clau femenina. El conjunt format per les professores del Conservatori de la capital del Camp de Túria,Inma Fraile, María Galán, Amparo Esteve i Rocío Puchol, van posar així la nota musical edetana a esta trobada, en un concert en el qual van interpretar “Tema i variacions per a flauta i quartet de corda, Op.80” d’AmyBeach i “Oblivion” d’Astor Piazzolla.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà