1.000 estudiants participen en la Trobada d’Escoles en Valencià de Secundària en Llíria

trobades en valencià

De diferents centres de Camp de Túria

Llíria ha acollit este matí la Trobada d’Escoles en Valencià de Secundària de la comarca del Camp de Túria, que porten per lema en esta edició “Fem poble, parlem valencià”. Al parc Silvestre d’Edeta, s’han reunit al voltant de 1.000 estudiants de 3r d’ESO dels centres educatius IES Camp de Túria, IES Laurona i CIEM Unió Musical de Llíria; IES Les Alfàbegues de Bétera; IES Les Rodanes de Vilamarxant; IES La Vereda de la Pobla de Vallbona; IES de l’Eliana; i IES de Benaguasil.

Esta cita festiva i educativa de la llengua valenciana ha estat organitzada per Escola Valenciana i la Regidoria d’Educació de la localitat. A més, ha comptat amb la participació d’STEPV-Iv, la Plataforma per la Llengua, FECCOOPV, Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, l’Associació Pentagrama, el Centre Ocupacional “El Prat” de Llíria, i les àrees d’Igualtat, Joventut i Medi Ambient de l’Ajuntament de Llíria.           

La jornada s’ha iniciat amb la recepció als centres participants i l’actuació del Cor Inclusiu Batukarang de Pentagrama. L’alcalde Joanma Miguel i la regidora d’Educació, Juani García, al costat d’altres representants municipals, han assistit també a la trobada.

Al llarg del matí s’han realitzat diferents activitats i tallers per a l’alumnat assistent. Les Trobades a Llíria han conclòs amb l’entrega de premis del Concurs Creatiu Estellés i l’actuació de la cantautora local Maria Faubel.

L’última vegada que la capital del Camp de Túria va acollir este esdeveniment va ser l’any 2017, en què va reunir a al voltant de 5.000 persones i va comptar amb la participació de 27 centres educatius de Primària i 22 entitats de la comarca, així com de 14 editorials.

Esta jornada d’activisme pel valencià té com a objectiu de mantindre viva la nostra llengua, especialment entre la població escolar.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà