Llíria commemora el Dia de la Bicicleta

aparcamiento bicis

L’Ajuntament ha creat 110 places d’aparcament

L’Ajuntament de Llíria se suma hui a la commemoració del Dia Mundial de la Bicicleta, una efemèride que se celebra des de l’any 2018 quan va ser declarada per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

 L’objectiu és reivindicar, davant tot el planeta, les qualitats d’este mitjà de transport universal i compromés amb la lluita contra el canvi climàtic, la contaminació i la congestió del trànsit a les ciutats.

Segons ha recordat l’edil de Mobilitat Sostenible, Paco García, “Llíria forma part de la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta i està treballant, des de fa anys, en la transformació de la mobilitat local, amb una aposta ferma per millorar el transport públic i tractant d’incentivar l’ús d’altres modes de desplaçament com la bicicleta”.

 García també ha assenyalat que des de l’àrea de Mobilitat Sostenible “ens hem marcat com a objectiu desenvolupar el Pla Director de la Bicicleta del municipi, que va ser aprovat el 2022, amb el qual s’han realitzat diverses inversions per a millorar i ampliar la xarxa de carrils ciclistes existents i les possibles interconnexions entre ells, tant urbanes com interurbanes”.

Des de la regidoria “s’ha treballat estos últims anys a desplegar projectes enfocats a incrementar l’ús d’este mitjà de transport alternatiu i ecològic, com la constitució d’una xarxa d’aparcaments per a bicicletes en tot el municipi, tant en el nucli urbà com en zones perifèriques”.

Actualment, compta amb uns 13 punts de pàrquing de bicis distribuïts al nucli urbà, que estan situats prop de llocs públics, eixos comercials, parcs i jardins, poliesportius i zones d’interés. Estos, al costat d’altres emplaçats al Parc de Sant Vicent i urbanitzacions, sumen més de 110 places destinades a l’aparcament de bicicletes.

 “Fomentar l’ús de la bicicleta i la creació d’espais per a passejar i amables en algunes vies i places de la ciutat, així com establir estratègies i línies d’acció per a les pròximes dècades, encaminades a l’accessibilitat universal, són alguns dels eixos d’actuació sobre els quals es centra el full de ruta de l’àrea de Mobilitat Sostenible”, ha destacat l’edil.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà