L’Ajuntament decreta una baixada de l’Impost de Béns Immobles a partir de 2014

Ayubtamiento de Loriguilla.
El consistori loriguillà ha aprovat a petició del Grup Popular, que governa a la localitat, una moció per a la disminució de l’Impost de Béns Immobles a entrar en vigor en 2014. L’IBI a pagar baixarà dos punts, del 0,58 al 0,56. A més, en altra mesura sobre les taxes, es va acceptar la donació d’una bonificació d’un 10% de l’IBI dels terrenys afectats pels sectors industrials, 11 i 12 que ja són urbans, però no estan encara en execució. Aquesta baixada situa els valors de l’IBI a nivells del de 2002, suposarà un xicotet baló d’oxigen per als veïns en temps de dificultat.

Jesús Pérez

Tanmateix, el primer edil ha volgut puntualitzar que “aquesta baixada d’impostos no va a suposar una renuncia a serveis públics fonamentals, ni un desequilibri en el Pressupost Municipal, ja que la baixada en la recaptació de l’IBI es compensarà per uns majors ingressos que no rebíem fins este moment, com són la taxa que abona Red Eléctrica Española S.A. pel pas de la línia elèctrica que ocupa sòl de domini públic en el nord del casc urbà de Loriguilla”.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament vol reduir la pressió fiscals als veïns en un temps de crisi econòmica en el que moltes famílies tenen tots els seus membres desocupats i tenen dificultat per sortir endavant.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà