AEMON mostra la seua preocupació pel mal estat del Camí de Llíria

REUNIO NAQUERA AEMON

Empreses del Parc Empresarial Los Vientos celebren una reunió general per a compartir inquietuds i idees

L’Associació Empresarial de Moncada, Alfara del Patriarca, Nàquera i Bétera (AEMON) va assistir recentment a una reunió general d’empreses del Parc Empresarial Los Vientos de Nàquera, que es va celebrar en les instal·lacions d’una de les empreses associades. L’objectiu va ser compartir inquietuds, abordar problemes i discutir propostes per a la millora del Parc.

En primer lloc, es va parlar sobre l’entrada en funcionament de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) Bonança, que solucionarà una greu qüestió del Parc en la gestió de les aigües. “L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) ens ha informat que l’EDAR Bonança estarà operativa a principis de 2023”, ha explicat el president d’AEMON, José Durá. “Aquesta infraestructura posarà fi a una greu anomalia en un parc empresarial tan gran com el de Los Vientos, un problema que venim sofrint les empreses des de fa molts anys, que perjudica seriosament la nostra activitat i que és responsabilitat exclusiva de l’administració”, ha assegurat. Les obres contemplen la construcció d’un by pass des de l’antiga depuradora a la nova, en la qual també s’executaran obres per a adequar-la, ja que es troba molt deteriorada per la falta d’ús i el vandalisme.

Camí de Llíria, un greu problema a resoldre
A més, en la reunió es va tractar el tema del mal estat del Camí de Llíria, o Cordill d’Aragó. AEMON va traslladar la seua preocupació per la perillositat de la via i va posar de manifest la passivitat de l’Ajuntament de Nàquera davant aquesta problemàtica, que afecta a totes les empreses del parc empresarial. “Es tracta d’un camí pecuari amb un ferm en estat pèssim, que no ha sigut adaptat per a donar servei a les empreses del parc, que es veuen obligades a fer ús d’ell tant per a accedir a les seues instal·lacions com per a passar d’una part a una altra de l’àrea”, explica el president de AEMON. “Des de AEMON demanem, una vegada més, que l’Ajuntament de Nàquera pose una solució perquè les empreses que operen en el seu municipi puguen disposar d’accessos dignes i adequats a les seues necessitats, i no tercermundistes”, assegura. “AEMON ha proposat diverses solucions a l’Ajuntament, com que es desafecte el camí per a poder escometre les obres d’adequació necessàries, o que la comunicació entre les dues parts del parc empresarial no es realitze per aquesta via pecuària, sinó construint un pont que comunicaria els seus carrers per una via ja existent”, ha explicat, i ha afirmat que s’ha d’actuar amb urgència “abans d’haver de lamentar algun sinistre greu”.

Els assistents també van comentar les inversions realitzades al Parc Empresarial a través de les ajudes de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) durant 2021, que han suposat la millora de la senyalització vertical i horitzontal i la instal·lació d’un circuit tancat de càmeres de vídeo vigilància (CCTV) per a incrementar la seguretat al Parc. Les empreses van valorar molt positivament aquesta última acció, però van comentar la necessitat de posar les càmeres enguany en funcionament, perquè en cas contrari haurà sigut “una inversió completament improductiva”.

“Va ser una reunió profitosa, en la qual compartirem preocupacions i objectius en comú per a les nostres empreses i per al Parc Empresarial”, ha declarat José Durá. “Junts continuarem fent front als reptes de Los Vientos, sent la veu de les empreses i exigint a les administracions públiques la millora de les seues condicions, tant en matèria d’infraestructures com en mobilitat, gestió eficient i seguretat, sense perdre de vista que l’adequada gestió de Los Vientos passa per la futura creació d’una entitat de gestió i modernització (EGM), que formalitza la col·laboració públic-privada entre les empreses i l’ajuntament de Nàquera”, ha conclòs.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà